Oppenheimer: YouTuber αναπαριστά την πυρηνική έκρηξη της ταινίας χωρίς τρελό budget και CGI

Δείτε το τελικό αποτέλεσμα στο βίντεο που έγινε viral
24 Αυγούστου 2023 23:29
Oppenheimer: YouTuber αναπαριστά την πυρηνική έκρηξη της ταινίας χωρίς τρελό budget και CGI

Κάποιες φορές το δημιουργικό, καλλιτεχνικό και κινηματογραφικό δαιμόνιο κάποιων μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τεράστιες παραγωγές που κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια. Η περίπτωση του YouTuber, William H. Baker είναι μια από αυτές, καθώς κατάφερε να αναπαραστήσει τα εφέ της πυρηνικής έκρηξης από την ταινία Oppenheimer, χωρίς καν να έχει το τρελό budget και τα CGI της παραγωγής του Christopher Nolan. 

Είχε γίνει, άλλωστε, πολύ ντόρος πριν την πρεμιέρα του Oppenheimer για το γεγονός πως ο Nolan και η ομάδα των ειδικών εφέ του κατάφερε να αναπαραστήσει το Trinity Test (πρώτη δοκιμή της ατομικής βόμβας) χωρίς να χρησιμοποιήσει CGI. Ένα αποτέλεσμα που ήταν άκρως εντυπωσιακό για όσους είδανε την ταινία που έχει σαρώσει σε κριτικές αλλά και τα ταμεία με πάνω από $723 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως

Ο Baker και η ομάδα του που μετριέται στα δάχτυλα ενός χεριού, τέσταρε τις αντοχές και την δημιουργικότητά της, με σκοπό να αναπαραστήσουν όλα τα VFX με πρακτικό τρόπο. Χρειάστηκε πολύς χρόνος, αμέτρητο μεράκι, και πολλά κιλά γκλίτερ, λίτρα νερού και χημικών ενώσεων για να βγει το αποτέλεσμα. Τόσο ο ίδιος όσο και όσοι είδανε το βίντεο δεν μπόρεσαν να πιστέψουν πόσο κοντά έφτασαν την παραγωγή που κόστισε πάνω από $100 εκατομμύρια, ενώ ο Nolan είχε αναφέρει ότι το ποσό έφτασε τα $180 εκατομμύρια

Τα σχόλια από τους χρήστες κάτω από το βίντεο μαρτυρούν επίσης πόσο εντυπωσιακό ήταν το επίτευγμα του Willam H. Baker. Αξίζει όμως να δείτε ολόκληρο το βίντεο και τη διαδικασία όλη που την κατέγραψαν, μέσα από τον player παρακάτω.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by William H Baker (@william.h.baker)

Η περίληψη της ταινίας αναφέρει: "Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το Οπενχάιμερ είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει."

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο του YouTuber που αναπαριστά τα εφέ του Oppenheimer