Η ταινία Barbie ξεπέρασε ένα τεράστιο ρεκόρ του The Dark Knight

Συνεχίζει ο εμπορικός της θρίαμβος
19 Αυγούστου 2023 00:22
Η ταινία Barbie ξεπέρασε ένα τεράστιο ρεκόρ του The Dark Knight

Η ταινία Barbie της Greta Gerwig, με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie, έφτασε μόλις ένα μνημειώδες εισπρακτικό ορόσημο, συγκεντρώνοντας πάνω από 537,5 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι και επίσημα ξεπέρασε το The Dark Knight του Christopher Nolan από το 2008, για να γίνει η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία στην ιστορία της Warner Bros, όσον αφορά το εγχώριο box office.

Μάλιστα, η επιτυχία της ταινίας δεν αναμένεται να βάλει σύντομα φρένο. Οι προβλέψεις δείχνουν ότι το Barbie θα ξεπεράσει σύντομα και την ταινία κινουμένων σχεδίων The Super Mario Bros. Movie της Universal, πάντα όσον αφορά τα εγχώρια κέρδη, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει η κορυφαία εγχώρια κυκλοφορία του 2023. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Barbie έφτασε τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, πλησιάζοντας απειλητικά το ρεκόρ του Mario (1,35 δισεκατομμύρια δολάρια) ως η πιο κερδοφόρα παγκόσμια κυκλοφορία για φέτος.

Αναμενόμενα, το Barbie κυριάρχησε στα charts του box office για τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, καταλαμβάνοντας για όλο αυτό το διάστημα την πρώτη θέση. Ειδικότερα, μέσα σε μόλις 17 ημέρες από την κυκλοφορία της, έγινε η ταχύτερη ταινία της Warner Bros. που ξεπέρασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η ταινία έχει και το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ντεμπούτο ταινίας που έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα. Αυτό το επίτευγμα ανήκε προηγουμένως στο "Captain Marvel" του 2019. Η Margot Robbie, η οποία όχι μόνο ηγήθηκε του καστ, αλλά ήταν και παραγωγός, αναμένεται να κερδίσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια από μισθούς και μπόνους εισπράξεων.

Για την ιστορία, το Barbie παίζει ακόμη στους κινηματογράφους.

Η περίληψη της ταινίας λέει τα εξής:

Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

H ταινία της Greta Gerwig διαθέτει ένα all-star cast που αποτελείται επίσης από τους: America, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Ana Cruz Kayne, Emma Mackey, Hari Nef, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Scott Evans, Jamie Demetriou, Connor Swindells, Sharon Rooney, Nicola Coughlan, Ritu Arya και Helen Mirren.