The Nun: Η ηθοποιός που υποδύεται την Καλόγρια Valak μηνύει την Warner Bros.

Και έχει συγκεκριμένο λόγο
18 Αυγούστου 2023 15:23
The Nun: Η ηθοποιός που υποδύεται την Καλόγρια Valak μηνύει την Warner Bros.

Η ηθοποιός που παίζει την δαιμονική Καλόγρια ονόματι Valak στο franchise του Conjuring μηνύει την Warner Bros. Discovery ισχυριζόμενη ότι η εταιρία κρύβει από εκείνη έσοδα από το merchandise της “Καλόγριας”. Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το The Guardian, η Bonnie Aarons μηνύει την εταιρία παραγωγής λέγοντας ότι δεν αποκαλύπτει το χρηματικό ποσό που βγάζει από όλα τα εμπορεύματα που αφορούν την χαρακτήρα που υποδύεται.

Η Aarons έπαιξε για πρώτη φορά την Valan στο The Conjuring 2 που κυκλοφόρησε το 2016 και η χαρακτήρας της έγινε τόσο γνωστή που λίγα χρόνια μετά έλαβε τη δική της αποκλειστική ταινία με τίτλο The Nun. Ολόκληρο το The Conjuring έχε ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και συνεχίζει να πουλάει και merch με κούκλες, επίσημες μπλούζες κλπ.

Η καταγγελία της Aarons έγινε την περασμένη Τρίτη στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες και μηνύει τις Warner Bros. Discovery, New Line Cinema και Scope Productions. Η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι έλαβε μια καθορισμένη αποζημίωση των 71.500 δολαρίων για να παίξει στην ταινία The Nun και το χρηματικό ποσό των 175.000 δολαρίων σαν μπόνους από το box office. Η ταινία είχε προυπολογισμό τα 22 εκατομμύρια δολάρια και είχε έσοδα 365 εκ.

Ωστόσο, η αγωγή που έστειλε η ηθοποιός έλεγε ότι στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει περιλαμβάνει και μέρος των εσόδων από εμπορεύματα (merchandise) που βασίζονται σε εκείνη και στην χαρακτήρα που υποδύεται. Η Warner Bros. πουλάει ήδη κουκλάκια, παιχνίδια, καρφίτσες, κοσμήματα, μπλουζάκια, κάλτσες και πολλά άλλα που βασίζονται πάνω σε αυτές τις ταινίες.

Η Bonnie Aarons αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εταιρία παραγωγής κρύβει το πραγματικό ποσό που βγάζει από τα εμπορεύματα της Valak.

«Αντί να υπολογίζει και να πληρώνει με διαφανή τρόπο, η Warner Bros κρύβει και αποκρύπτει το πραγματικό ποσό των εσόδων που δικαιούται η κυρία Aarons, ενώ συνεχίζει να την εκμεταλλεύεται», αναφέρει το χαρτί που στάλθηκε στο δικαστήριο.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν επτά ταινίες που βασίζονται στο franchise του The Conjuring: The Conjuring, Annabelle, The Conjuring 2, Annabelle: Creation, The Nun, Annabelle Comes Home, The Conjuring: The Devil Made Me Do It. To The Nun II αναμένεται να παίξει στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου.