Η Disney προσέλαβε ειδική “task force“ για την χρήση της ΑΙ - Τι σκοπεύει να κάνει;

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Reuters εν μέσω της απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ
09 Αυγούστου 2023 16:45
Η Disney προσέλαβε ειδική “task force“ για την χρήση της ΑΙ - Τι σκοπεύει να κάνει;

Η Disney φαίνεται πως όσο διαρκεί η απεργία των σεναριογράφων και ηθοποιών του Χόλιγουντ παρασκηνιακά τρέχει ένα project που αφορά τους λόγους που απεργούν εξ αρχής τα σωματεία, αυτό της τεχνητής νοημοσύνης. 

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι η Walt Disney έχει δημιουργήσει μια task force για να μελετήσει την ΑΙ και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί κατά μήκος του ψυχαγωγικού κολοσσού, με απώτερο σκοπό να μειωθούν τα έξοδα.

Οι 11 ανοιχτές θέσεις αφορούν σχεδόν κάθε γωνιά της εταιρίας από τα θεματικά πάρκα, τις ομάδες μηχανικών, την τηλεόραση, το Disney Plus μέχρι και τις διαφημίσεις. Ειδικά το τελευταίο τμήμα αναζητά να δημιουργήσει ένα "επόμενης γενιάς σύστημα διαφημίσεων ενισχυμένο από την ΑΙ", όπως αναφέρει μια από τις περιγραφές των θέσεων εργασίας. 

Αυτή η task force της Disney για την ΑΙ, βέβαια, είχε ξεκινήσει τις εργασίες της τρεις μήνες πριν την απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, επιδιώκοντας να αναπτύξει AI software και να συνάψει συνεργασίες με startup επιχειρήσεις του κλάδου. 

Μια ανώνυμη πηγή ανέφερε στο Reuters ότι οι παραδοσιακές εταιρίες media περιεχομένου θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να ενσωματώσουν την ΑΙ ειδάλλως κινδυνεύουν να απαρχαιωθούν. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι βλέπει την ΑΙ σαν ένα εργαλείο που θα βοηθήσει την Disney να ελέγξει τα ολοένα και αυξανόμενα κόστη των blockbuster παραγωγών της, όπως το Indiana Jones and the Dial of Destiny που κόστισε $300 εκατομμύρια δολάρια και στο box office δεν απέδωσε αρκετά ώστε να τα δικαιολογήσει.