Ξέσπασμα της ηθοποιού της “She-Hulk“, Tatiana Maslany, προς τον CEO της Disney

Για το θέμα της χρήσης της ΑΙ στη βιομηχανία του Χόλιγουντ και την απεργία των ηθοποιών
01 Αυγούστου 2023 14:06
Ξέσπασμα της ηθοποιού της “She-Hulk“, Tatiana Maslany, προς τον CEO της Disney

Το Χολιγούντ παραμένει σε μια χαοτική κατάσταση που είχε να βρεθεί εδώ και πάνω από 60 χρόνια, καθώς συνεχίζεται η απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων. Τα δύο μεγάλα σωματεία SAG-AFTRA και WGA ζητούν να γίνουν δίκαιες συμφωνίες και πληρωμές στο νέο τοπίο του Χόλιγουντ που έχει διαμορφωθεί στην streaming εποχή, αλλά και στην επικείμενη εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης στον κλάδο, η οποία απειλεί την ύπαρξή τους. 

Η Tatiana Maslany, που υποδύεται την She-Hulk στο Marvel Cinematic Universe, βρέθηκε σε μια από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Νέα Υόρκη, η οποία θέλοντας να στηρίξει τους συναδέλφους της και τα δικαιώματά τους. Εκεί ξέσπασε κατά του Bob Iger, CEO της Disney, και των όσων είπε για τις απαιτήσεις των απεργών ηθοποιών. 

Χωρίς καμία περιστροφή η 37χρονη σταρ της νέας εποχής του MCU και πρωταγωνίστρια της σειράς "She-Hulk: Attorney At Law" του Disney+, δήλωσε πως ο Iger έχει χάσει εντελώς την επαφή με τον κόσμο: 

" Έχει χάσει τελείως την επαφή με τους εργαζόμενους που κάνουν τις εκπομπές του, που κάνουν τον κόσμο να παρακολουθεί αυτές τις εκπομπές, που φέρνουν τους τηλεθεατές σε αυτόν και του φέρνουν χρήματα ... είναι εξωφρενικό το ποσό του πλούτου που δεν μοιράζεται με τους ανθρώπους που πραγματικά φτιάχνουν την εκπομπή."

"Έχω φίλους που το κάνουν αυτό εδώ και 30 με 40 χρόνια και έχουν χάσει την ιατρική τους περίθαλψη επειδή οι ελάχιστες αποδοχές είναι σχετικά πολύ χαμηλές, όμως και οι μισθοί έχουν πέσει, τα λόγια των ανθρώπων δεν σημαίνουν πια τίποτα", είπε επίσης η Maslany που έχει πλέον ένα σημαντικό ρόλο στο MCU. 

O οποίος πρόσφατα είχε κάνει κάποια σχόλια για τους απεργούς που ξεσήκωσαν αντιδράσεις καθώς χαρακτηρίστηκαν από πολλούς απεργούς ηθοποιούς -και χρήστες- στα social media ως κυνικά. "Υπάρχει ένα επίπεδο προσδοκιών που έχουν, το οποίο απλώς δεν είναι ρεαλιστικό. Και έρχονται να προστεθούν στο σύνολο των προκλήσεων που ήδη αντιμετωπίζει αυτή η βιομηχανία, οι οποίες είναι, ειλικρινά, πολύ αποδιοργανωτικές", είχε σχολιάσει συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο CNBC ο Iger.