Oppenheimer: Οι θεατές ανακάλυψαν ένα λάθος ιστορικής ανακρίβειας στην ταινία του Nolan

Κάποιοι το παρατήρησαν βλέποντας την νέα ταινία του Nolan με τον Cillian Murphy
23 Ιουλίου 2023 21:50
Oppenheimer: Οι θεατές ανακάλυψαν ένα λάθος ιστορικής ανακρίβειας στην ταινία του Nolan

Ήδη το Oppenheimer έχει κάνει ένα εξαιρετικό άνοιγμα στο διεθνές box office και αυτό των ΗΠΑ, ενώ οι κριτικοί μιλούν με διθυραμβικά λόγια για τη νέα ταινία του Christopher Nolan, σκηνοθέτη των Interstellar, Inception και Tenet

Η ταινία όπου ο Cillian Murphy πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο του Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ, δημιουργού της ατομικής βόμβας, μεταφέρει τους θεατές σε διάφορες καίριες στιγμές της ιστορίας. Σε μια σκηνή όπου ο Oppenheimer βρίσκεται σε ένα πλήθος θεατών, οι οποίοι κρατούν σημαιάκια των ΗΠΑ, κάποιοι αετομάτιδες θεατές παρατήρησαν ένα λάθος που προκαλεί μια ιστορική ανακρίβεια στην ταινία, παρά την εμμονή του Nolan για τελειότητα. 

Σύμφωνα με όσους παρατήρησαν το λάθος αυτό, τα σημαιάκια απεικονίζουν μια σημαία που εκείνη την εποχή δεν υπήρχε. Η εν λόγω σκηνή σύμφωνα με όσους είδανε την ταινία λαμβάνει χώρα στο 1945. Τα σημαιάκια στο πλήθος απεικονίζουν 50 αστέρια, όσες και οι πολιτείες των ΗΠΑ σήμερα, μόνο που σε εκείνη τη σκηνή κανονικά θα έπρεπε να έχει 48 αστέρια. Το 49ο και 50ο αστέρι στην "αστερόεσσα" προστέθηκαν το 1959 και το 1960 αντίστοιχα με την προσάρτηση της Αλάσκας και της Χαβάης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

Σίγουρα για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου όχι μόνο δε θα το παρατηρήσει αλλά ούτε και "χαλάει" κάτι από την εμπειρία, απλώς ήταν μια παρατήρηση που εντόπισε το αμερικανικό κοινό στα social media. 

Δείτε φωτογραφίες: 

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Το Oppenheimer είναι από τις πιο ακριβές ταινίες του Nolan, όμως πώς συγκρίνεται με τις υπόλοιπές του; Μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. Οι fans νόμιζαν ότι ο Nolan θα ρίξει κανονική ατομική βόμβα, αλλά δείτε εδώ τι απάντησε ο σκηνοθέτης.

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer προβάλλεται διεθνώς ήδη και στην Ελλάδα θα προβάλλεται από τις 24 Αυγούστου.