Πάει για μεγάλο άνοιγμα το Barbie - Επιτυχημένο από το πρώτο τετραήμερο προβολών

Αναμένεται να καλύψει τα έξοδα παραγωγής του
23 Ιουλίου 2023 13:50
Πάει για μεγάλο άνοιγμα το Barbie - Επιτυχημένο από το πρώτο τετραήμερο προβολών

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να έχουμε μείνει εκτός από το κύμα του "Barbienheimer", δηλαδή της διπλής προβολής των ταινιών "Barbie" και "Oppenheimer", όπως γίνεται σε δεκάδες άλλες χώρες του κόσμου και στις ΗΠΑ, αλλά ήδη οι ταινίες έχουν ταράξει το box office. 

Συγκεκριμένα για την Barbie το ξεκίνημά της προδιαγράφεται εξαιρετικό και πιθανότατα να γίνει το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας μέχρι στιγμής για το 2023, αφού αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα βγάλει περί τα $150 εκατομμύρια παγκοσμίως στο πρώτο του τετραήμερο στις αίθουσες. Άλλες εκτιμήσεις λένε ότι θα φτάσει μέχρι και τα $161 εκατομμύρια αλλά όπως και να έχει η ταινία σκηνοθεσίας Greta Gerwig με τους Ryan Gosling και Margot Robbie είναι σε τροχιά να υπερκαλύψει το budget της, μιας και η παραγωγή της κόστισε περί τα $145 εκατομμύρια. 

Το Oppenheimmer από την πλευρά του, επίσης, λέγεται ότι θα φτάσει τα $77-80 εκατομμύρια δολάρια άνοιγμα στο box office, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό αν λάβουμε υπόψιν ότι πρόκειται για μια δραματική ταινία εποχής 3 ωρών σε διάρκεια και μάλιστα R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους). O Christopher Nolan έτσι αποδεικνύει ότι έχει σταθερό κοινό και δημιουργεί συνεχώς blockbusters που και οι σινεφίλ μπορούν να θαυμάσουν. 

Γενικότερα, οι δύο ταινίες λέγεται ότι έβαλαν φωτιά στο box office τετραημέρου καθώς πρόκειται για το καλύτερο "πρώτο Σαββατοκύριακο" προβολών στη μετά-πανδημική εποχή, με συνολική συγκομιδή όλων των ταινιών που θα ξεπερνάει τα $308+ εκατομμύρια. Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν με το Spider-Man: No Way Home τον Δεκέμβριο του 2021, όταν το box office τίγκαρε με $281.8 εκατομμύρια συνολικά έσοδα. 

To Barbie προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες, ενώ το Oppenheimer θα βγει στις 24 Αυγούστου στην χώρα μας.