Το Insidious 5 εκθρόνισε το Indiana Jones 5 από την πρωτιά στο box office

Δυνατό ξεκίνημα για το νέο κεφάλαιο του horror franchise
11 Ιουλίου 2023 13:39
Το Insidious 5 εκθρόνισε το Indiana Jones 5 από την πρωτιά στο box office

Το Indiana Jones and the Dial of Destiny είχε φανεί από την αρχή ότι η κυριαρχία του θα είναι σύντομη και αποδείχθηκε δυο βδομάδες αργότερα από την πρεμιέρα του. Ποια ταινία ανέλαβε λοιπόν να εκθρονίσει το Indiana Jones 5;

Αυτή είναι το Insidious 5 ή επισήμως "Insidious: The Red Door" το οποίο έκανε ένα αρκετά δυνατό εμπορικό ντεμπούτο με πάνω από $32 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office, πραγματοποιώντας το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα στην μακρόχρονη ιστορία του franchise ταινιών τρόμου.

Έτσι άφησε στη 2η θέση τον "Indy" και την τελευταία παράσταση του Harrison Ford στον ρόλο με $26.5 εκατομμύρια στο δεύτερο Σαββατοκύριακό του, η οποία σημείωσε πτώση 56% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η συνολική συγκομιδή φτάνει πλέον τα $247.9 εκατομμύρια δολάρια. 

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, για μια ταινία που κόστισε σχεδόν -ή και πάνω από- $300 εκατομμύρια, έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να ισοφαρίσει τα έξοδά της. Ωστόσο, το πέμπτο Insidious που αποτελεί κομμάτι του Conjuring Universe κόστισε μόλις $16 εκατομμύρια για να γυριστεί και ήδη απολαμβάνει τα έσοδά του με τροχιά να κερδοφορήσει. 

Μάλιστα, το Insidious: The Red Door έκανε και το καλύτερο διεθνές άνοιγμα για horror ταινία στη μετά-πανδημική εποχή με $31.4 εκατομμύρια, με συνολική συγκομιδή στα $64+ εκατομμύρια για το πρώτο Σαββατοκύριακο. Με απλά λόγια έχει βγάλει ήδη περίπου 4 φορές το budget του σε έσοδα. 

Πρόσφατα μάθαμε, επίσης, ότι το The Red Door θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς για τα επόμενα -πολλά- χρόνια, καθώς ο παραγωγός Jason Blum δήλωσε ότι η σειρά θα ξεκουραστεί για τα καλά.

Προς το παρόν δεν γνωρίζει είπε εάν ή πότε θα επιστρέψει και πάλι στους κινηματογράφους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει σε 10 χρόνια από τώρα, εάν και εφόσον βρει ένα καλό σενάριο. Παρ’ όλα αυτά, να σας υπενθυμίσουμε ότι στα σκαριά βρίσκεται η πρώτη spin-off ταινία του Insidious από τις Screen Gems, Blumhouse και Atomic Monster του James Wan.