Πάτωσε το Insidious: The Red Door στο Rotten Tomatoes

Παλεύει να φτάσει το 40%
08 Ιουλίου 2023 18:15
Πάτωσε το Insidious: The Red Door στο Rotten Tomatoes

Πριν λίγες ημέρες έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το Insidious 5, το οποίο ήρθε με την ονομασία “The Red Door” και ολοκλήρωσε την εφιαλτική ιστορία των Lamberts από τις πρώτες ταινίες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η νέα horror ταινία δεν έπεισε τους κριτικούς και αυτή τη στιγμή «παλεύει» στο γνωστό site με κριτικές, Rotten Tomatoes.

Με 55 reviews στο Tomatometer, το Insidious: The Red Door έχει αυτή τη στιγμή 36%, ένα νούμερο μεγαλύτερο από το 33% του Insidious: The Last Key, αλλά πολύ μικρότερο από αυτό των Insidious (66%) και Insidious: Chapter 3 (57%). Φαίνεται, λοιπόν, ότι τα δύο τελευταία κεφάλαια του franchise δεν έχουν και την καλύτερη βαθμολογία στο Rotten Tomatoes.

Ωστόσο, η ταινία έχει αυτή τη στιγμή 70% στο audience score από 500+ κριτικές από τους fans. Την Δευτέρα θα μάθουμε και πως θα τα πάει η ταινία στο box office, αλλά και με πόσο έκλεισε το πρώτο της σαββατοκύριακο στην Αμερική και στην παγκόσμια αγορά.

Η σύνοψη του Insidious: The Red Door λέει: O Josh Lambert (Wilson) κατευθύνεται ανατολικά για να αφήσει τον γιο του τον Dalton (Simpkins) σε ένα πανέμορφο πανεπιστήμιο, το οποίο είναι γεμάτο κισσούς. Ωστόσο, το όνειρο του Dalton για το κολέγιο γίνεται εφιάλτης όταν οι καταπιεσμένοι δαίμονες του παρελθόντος επιστρέφουν ξαφνικά για να τους στοιχειώσουν και τους δύο.

Το τελικό trailer του Insidious: The Red Door θα σας ανατριχιάσει

Η ταινία κλείνει την ιστορία των Lamberts με τον Patrick Wilson και τον Ty Simpkins να έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Παίζουν επίσης και οι Rose Byrne, Sinclair Daniel, Peter Dager, Hiam Abbass και AJ Dyer. Το σενάριο έχουν επιμεληθεί επίσης οι Scott Teems και Leigh Whannell.

Πρόσφατα μάθαμε, επίσης, ότι το The Red Door θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς για πάρα πολλά χρόνια, καθώς ο παραγωγός Jason Blum δήλωσε ότι η σειρά θα ξεκουραστεί για τα καλά. Προς το παρόν δεν γνωρίζει είπε εάν ή πότε θα επιστρέψει και πάλι στους κινηματογράφους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει σε 10 χρόνια από τώρα, εάν και εφόσον βρει ένα καλό σενάριο. Παρ’ όλα αυτά, να σας υπενθυμίσουμε ότι στα σκαριά βρίσκεται η πρώτη spin-off ταινία από την Screen Gems, Blumhouse και Atomic Monster του James Wan.

Αυτό το project έχει την ονομασία Thread: An Insidious Tale και θα το σκηνοθετήσει ο Jeremy Slater. O Slater είναι γνωστός από τη δουλειά του στην τηλεοπτική σειρά The Exorcist (2016-2017), ενώ ήταν σκηνοθέτης και στο Moon Knight των Marvel Studios. Εκείνος έχει συμμετάσχει και σε άλλα projects, όπως το Fantastic Four, το Death Note και το Pet του 2016.

Το Insidious: The Red Door παίζει στους κινηματογράφους από τις 6 Ιουλίου.