Ήδη έχει δοθεί το “ΟΚ“ για το Dune: Part 3 - Σε ποιο βιβλίο θα βασίζεται;

Τι αναφέρει νέο ρεπορτάζ
05 Ιουλίου 2023 17:15
Ήδη έχει δοθεί το “ΟΚ“ για το Dune: Part 3 - Σε ποιο βιβλίο θα βασίζεται;

Ένα νέο ρεπορτάζ του Deadline αναφέρει ότι ήδη έχει δοθεί το "ΟΚ" από την Warner Bros. Pictures και τη Legendary Pictures για τη συνέχεια του Dune: Part 2 κάτι που σημαίνει ότι θα ολοκληρωθεί ως τριλογία το επικό sci-fi saga του Frank Herbert δια χειρός Denis Villeneuve. 

Λέγεται ότι το Dune Part 3 θα βασιστεί και θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Dune Messiah, βιβλίου που έγραψε ο Herbert το 1969. Το ότι οι δύο εταιρίες παραγωγής φαίνεται να έχουν συμφωνήσει ότι θα αποτελέσει τριλογία το Dune saga του Villeneuve σημαίνει ότι δεν έχουν στα πλάνα τους να διασκευάσουν σε ταινίες τα άλλα τέσσερα βιβλία που αποτελούν το ευρύτερο saga του Dune και περιλαμβάνουν τα Children of DuneGod Emperor of DuneHeretics of Dune και Chapterhouse: Dune

Επισήμως, ακόμη όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι έρχεται η ταινία Dune Messiah, και αυτό διότι ακόμη δεν έχει βγει στις αίθουσες το Dune Part 2. 

Λίγα λόγια για το Dune Part 2

Η σύνοψη λέει τα εξής: Το Dune: Part 2 θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Paul Atreides, καθώς ενώνεται με την Chani (Zendaya) και τους Fremen ενώ θέλει να πάρει εκδίκηση από αυτούς που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Ωστόσο θα πρέπει να επιλέξει την αγάπη ή την μοίρα, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει.

Στο sequel θα δείτε και πάλι τους Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam και Javier Bardem ως Stilgar. Ωστόσο, θα έχουμε και πολλά νέα πρόσωπα, όπως τους Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Florence Pugh ως Princess Irulan και Austin Butler ως Feyd-Rautha.

Για την ιστορία το Dune με 10 υποψηφιότητες απέσπασε έξι βραβεία Όσκαρ στην φετινή Τελετή Απονομής, ενώ στο box office σημείωσε μεγάλη επιτυχία με πάνω από $400 εκατ. σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου του 2023.