Doctor Strange: Ο Benedict Cumberbatch ανακοίνωσε ότι επιστρέφει το 2024 στο MCU

ΓΙα τις ανάγκες των γυρισμάτων ενός project του MCU
05 Ιουλίου 2023 08:13
Doctor Strange: Ο Benedict Cumberbatch ανακοίνωσε ότι επιστρέφει το 2024 στο MCU

"O Doctor Strange θα επιστρέψει" είχε διαμηνύσει η Marvel Studios στην post-credits καρτέλα του Doctor Strange in the Multiverse of Madness και έκτοτε ο Sorcerer Supreme δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο MCU, ενώ ούτε γνωρίζουμε πότε θα γίνει το αναπόφευκτο Doctor Strange 3

Για πρώτη φορά όμως εδώ και πάνω από ένα χρόνο, ο Benedict Cumberbatch (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) διαμηνύει ότι θα επιστρέψει του χρόνου για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας νέας ταινίας. Την έμμεση ανακοίνωση της επιστροφής του έκανε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο JW3 Speaker Series όπου είπε ότι "Ετοιμάζονται ήδη κάποιες περιπέτειες με τη Marvel για του χρόνου". 

Η δήλωσή του βέβαια πέραν του γεγονότος ότι θα γυρίσει "κάτι" καινούργιο ως Doctor Strange εντός του 2024, είναι αμφίσημη διότι δεν ξεκαθαρίζει εάν πρόκειται για το Doctor Strange 3 ή αν είναι για μια άλλη ταινία του MCU όπως το Avengers: The Kang Dynasty, που πρόσφατα καθυστέρησε και αναμένεται όλοι οι ήρωες της Marvel να δώσουν το παρών. 

Αναφορικά με την επιστροφή του ο Cumberbatch είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκφράζοντας τη θέλησή του να επιστρέψει λέγοντας ότι "θα ήθελε πολύ να κάνει μια ακόμη" ταινία Doctor Strange και πως "υπάρχουν τόσα πολλά ακόμη που μπορούν να εξερευνηθούν" με τον χαρακτήρα και την ιστορία του στο MCU. Αν και τον Μάιο του 2022 είχε θολώσει κάπως τα νερά της επιστροφής του δίνοντας την εντύπωση ότι κάνει ένα γενικότερο διάλειμμα από το Χόλιγουντ και την υποκριτική. 

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness αποτέλεσε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες των τελευταίων ετών για το MCU γενικότερα με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα $955 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Κατάφερε επίσης να γίνει η 2η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία του Phase 4 του MCU, την ώρα που το Spider-Man: No Way Home θα παραμένει ακλόνητο στα $1.91 δις εισπράξεις.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο του Doctor Strange 3 αυτό εκτός απροόπτου θα εκτυλίσσεται στο Dark Dimension καθώς εκεί βούτηξε ο Stephen Strange μαζί με την Clea της Charlize Theron στην περίφημη post-credits σκηνή του "Multiverse of Madness". Για πρώτη φορά ως Doctor Strange εμφανίστηκε ο Cumberbatch στην ομώνυμη ταινία του 2016, έπεται στα  Thor: Ragnarok (2017), Avengers: Infinity War (2018), Avengers: Endgame (2019), Spider-Man: No Way Home (2021) και πιο πρόσφατα στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022).

Το Doctor Strange 2 είναι επίσης διαθέσιμο στην ταινιοθήκη του Disney Plus.