Στραβοπάτημα για το Indiana Jones and the Dial of Destiny και τις εισπράξεις του στο box office

Η τελευταία παράσταση του Harrison Ford στο ρόλο δεν έκανε ντεμπούτο σπάζοντας τα ταμεία
03 Ιουλίου 2023 22:03
Στραβοπάτημα για το Indiana Jones and the Dial of Destiny και τις εισπράξεις του στο box office

Φαίνεται πως στραβοπάτησε το Indiana Jones and the Dial of Destiny όχι μόνο στο αμερικάνικο αλλά και στο διεθνές box office με εισπράξεις που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν χλιαρές. 

Η τελευταία παράσταση του Harrison Ford (Χάρισον Φορντ) στο ρόλο έκανε ένα εμπορικό ξεκίνημα που δεν περίμενε κανείς να γίνει για μια τόσο μεγάλη blockbuster παραγωγή παρά το γεγονός ότι το δημογραφικό της στοχεύει σε μεγαλύτερες ηλικίες. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το Indiana Jones 5 έβγαλε περίπου $82 εκατομμύρια στο πρώτο τετραήμερο στις ΗΠΑ και άλλα $70 εκατομμύρια από τις διεθνείς αγορές για μια συγκομιδή της πρώτης εβδομάδας που αγγίζει τα $152 εκατομμύρια στο σύνολο παγκοσμίως

Πρόκειται για ένα εμπορικό ξεκίνημα που είναι κατώτερο του Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, το οποίο στο πρώτο τριήμερό του πίσω στο 2008 είχε φέρει $100 εκατομμύρια στο αμερικάνικο box office, και θεωρείται από πολλούς fans ως την πιο αδύναμη ταινία του franchise. 

Η πορεία του "Dial of Destiny" φαίνεται πως ξεκίνησε με το αριστερό και αυτό διότι όπως τονίζουν οι αναλυτές κατέληξε να είναι μια από τις ακριβότερες παραγωγές της Lucasfilm αλλά και στην ιστορία γενικότερα, με κόστος που ξεπέρασε τα $300 εκατομμύρια, χωρίς να υπολογιστούν τα έξοδα marketing. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η πορεία της στις επόμενες εβδομάδες και ίσως να αναπηδήσουν τα νούμερα. 

Το Indiana Jones 5 είναι σε σκηνοθεσία James Mangold (Walk the Line, Logan). Επίσης, για τελευταία φορά στο franchise, ο θρυλικός John Williams επιστρέφει για να συνθέσει το soundtrack. Εκτός του πρωταγωνιστή Harrison Ford στο cast υπάρχουν και οι Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) και Antonio Banderas (The Mask of Zorro). Αναμένεται να επιστρέψουν και οι John Rhys-Davies και Karen Allen στους ρόλους των Sallah και Marion Ravenwood.

Στη νέα ταινία θα δούμε τον de-aged και νεαρό "σωσία" του Harrison Ford, που δημιουργήθηκε χάρη στην εξελιγμένη deepfake τεχνολογία της Lucasfilm, την οποία ο 80χρονος σταρ έχει εκθειάσει σε πρόσφατη συνέντευξή του. "Έχουν αυτό το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ελέγξει κάθε ίχνος ταινίας που ανήκει στη Lucasfilm. Επειδή έκανα ένα σωρό ταινίες γι' αυτούς, έχουν όλο αυτό το υλικό, συμπεριλαμβανομένου και φιλμ που δεν κυκλοφόρησε. Οπότε μπορούν να το εξάγουν από εκεί που έρχεται το φως, από την έκφραση. Είναι φανταστικό" είπε χαρακτηριστικά. 

Το Indiana Jones and the Dial of Destiny προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.