Εμπορική αποτυχία το The Flash – Η Warner Bros. αναμένεται να χάσει πολλά εκατομμύρια

Βούλιαξε με το καλημέρα στο box office
19 Ιουνίου 2023 12:43
Εμπορική αποτυχία το The Flash – Η Warner Bros. αναμένεται να χάσει πολλά εκατομμύρια

Όπως όλα δείχνουν, η νεότερη superhero ταινία της DC Studios, το The Flash, δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις όποιες εμπορικές προσδοκίες, αφού τα πρώτα νούμερα στο box office είναι απογοητευτικά. Παρά το πολύ μεγάλο budget της παραγωγής και την περίτεχνη καμπάνια προώθησης πριν το ντεμπούτο της ταινίας, το The Flash δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε το άνοιγμα του Black Adam στις ΗΠΑ, το οποίο είχε γεμίσει τα ταμεία με 67 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Variety, το The Flash συγκέντρωσε μόλις 55 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά και 75 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς. Αυτό σημαίνει πως οι συνολικές εισπράξεις του ανέρχονται στα 139 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αποτελεί μελανό σημείο για τα DC Studios, τοποθετώντας κατά πάσα πιθανότητα το The Flash ως μια οικονομική αποτυχία που θα βάλει σημαντικά «μέσα» την εταιρία. Συγκριτικά, η ταινία υπολείπεται κατά πολύ από το Black Adam, το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει 393 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η ταινία δε θα καταφέρει να ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του κύκλου της στις αίθουσες, πράγμα που σημαίνει πως η πορεία της θα είναι χειρότερη και από τα Eternals και Black Widow, δύο από τα οικονομικά στραβοπατήματα της Marvel. Το ποσό που δαπανήθηκε για την παραγωγή της ταινίας δεν είναι επισήμως γνωστό, αλλά κυκλοφορούν πληροφορίες για 220 εκατομμύρια δολάρια. Αν οι πληροφορίες αυτές αληθεύουν, η Warner μπορεί να χάσει από το The Flash έως και 300 εκατομμύρια δολάρια, αφού οι περισσότερες παραγωγές τέτοιας κλίμακας χρειάζονται περίπου 2.5 με 3 φορές πολλαπλάσιες εισπράξεις σε σχέση με το budget τους για να έχουν κέρδος.

Σίγουρα αρκετοί παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην απογοητευτική πορεία του The Flash. Οι πολυάριθμες περιπέτειες του πρωταγωνιστή Ezra Miller, η κριτική για το CGI και πολλά άλλα ενδέχεται να αποθάρρυναν τους πιθανούς θεατές. Επιπλέον, αξίζει να αναλογιστεί κανείς το ευρύτερο πλαίσιο του σύμπαντος της DC, το οποίο πρόκειται σύντομα να αρχίσει από το μηδέν, κάνοντας πολλούς να αμφισβητούν αν αξίζει να δουν μια εκδοχή του χαρακτήρα που δεν θα έχει μέλλον στο γενικότερο franchise.