Το Avatar 3 καθυστερεί ξανά – Τέλος για το saga των ταινιών το 2031 με το Avatar 5

Δείτε τη νέα behind the scenes εικόνα
13 Ιουνίου 2023 19:24
Το Avatar 3 καθυστερεί ξανά – Τέλος για το saga των ταινιών το 2031 με το Avatar 5

Οι fans των Avatar θα πρέπει να οπλιστούν με περισσότερη υπομονή, αφού θα χρειαστεί να περιμένουν έναν επιπλέον χρόνο για να δουν την συνέχεια του sci-fi έπους του James Cameron. Συγκεκριμένα, το Avatar 3, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου του 2024, αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου του 2025.

Ο λόγος είναι διάφορες καθυστερήσεις στην διαδικασία της παραγωγής που επηρεάζουν γενικότερα όλες τις ταινίες της Disney και όχι μόνο τα Avatar, τα οποία απαιτούν κιόλας και μια τρομερά σύνθετη post-production διαδικασία που σχετίζεται με τη δημιουργία των φανταχτερών οπτικών εφέ του κόσμου της Pandora.

Αυτή είναι η ένατη(!) καθυστέρηση για το Avatar 3, το οποίο αναπτύσσεται από το 2010, μαζί με το Avatar 2 και τμήματα των Avatar 4 και 5. Ο Cameron γύρισε τα sequels το ένα αμέσως μετά το άλλο σε πολλές τοποθεσίες, όπως η Νέα Ζηλανδία και το Λος Άντζελες. Το εγχείρημα ήταν τόσο φιλόδοξο που χρειάστηκε να ετοιμαστούν μέχρι και νέες τεχνολογίες και τεχνικές για να ζωντανέψει το όραμά του, όπως η υποβρύχια καταγραφή κίνησης και η κινηματογράφηση με υψηλό ρυθμό ανανέωσης.

Φυσικά, αυτό σημαίνει πως και τα Avatar 4 και Avatar 5 θα καθυστερήσουν, με συνέπεια το τελικό πρόγραμμα για το franchise να διαμορφώνεται ως εξής:

Avatar 3 – 19 Δεκεμβρίου 2025

Avatar 4 – 21 Δεκεμβρίου 2029

Avatar 5 – 19 Δεκεμβρίου 2031

Το Avatar 3 θα συνεχίσει την ιστορία του Jake Sully (Sam Worthington) και της Neytiri (Zoe Saldana), οι οποίοι έχουν μετακομίσει σε μια νέα περιοχή της Pandora μαζί με τα παιδιά τους. Στο sequel θα αντιμετωπίσουν νέες απειλές και προκλήσεις, με την ταινία να παρουσιάζει αυτή τη φορά και μια πιο φωτεινή πλευρά της ανθρωπότητας, παράλληλα με την εισαγωγή πιο κακών Na'vi χαρακτήρων. Στο Avatar 3 αναμένεται να δούμε μια νέα φυλή των Na'vi, γνωστή ως "Ash People", οι οποίοι συνδέονται με το στοιχείο της φωτιάς.

Παρακάτω θα βρείτε και τη νέα behind the scenes εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την ανακοίνωση της καθυστέρησης.