Λιονέλ Μέσι: Έρχεται το ντοκιμαντέρ για την λαμπρή καριέρα του “Pulga“ από την Apple

Στην παραγωγή εμπλέκονται βραβευμένοι με Emmy
06 Ιουνίου 2023 18:35
Λιονέλ Μέσι: Έρχεται το ντοκιμαντέρ για την λαμπρή καριέρα του “Pulga“ από την Apple

Επίσημα η Apple ετοιμάζει μια σειρά-ντοκιμαντέρ για τον Λιονέλ Μέσι (Lionel Messi), έναν από τους ζωντανούς θρύλους του ποδοσφαίρου και Παγκόσμιο Πρωταθλητή με την Εθνική Αργεντινής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, το εν λόγω ατιτλοφόρητο ακόμα ντοκιμαντέρ των τεσσάρων επεισοδιών, θα χρονολογήσει την πορεία του Αργεντίνου "GOAT" μέχρι την πρόσφατη νίκη της ομάδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, που συγκαταλλέγεται ανάμεσα στους πιο θεαματικούς και σπουδαιότερούς τελικούς όλων των εποχών. 

Συνεργείο της Apple και της Smuggler Entertainment που ανέλαβε την παραγωγή, ακολούθησε όλον αυτόν τον καιρό τον 7 φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας (FIFA Ballon d'Or) με σκοπό να γυρίσει σκηνές σε Παρίσι, Κατάρ και Αργεντινή, ούτως ώστε να ξετυλιχτεί το κουβάρι της λαμπρής καριέρας του Messi και να αποτελέσει το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τον "Pulga". 

Οι δημιουργοί ακολούθησαν τον Μέσι καθ' όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Από τα προπονητικά κέντρα του Κατάρ μέχρι το χάος των συνεντεύξεων Τύπου και την ήσυχη περισυλλογή του Μέσι στο δωμάτιό του, η σειρά εξετάζει τον δημόσιο και ιδιωτικό κόσμο του, καθώς και τις ορδές των θαυμαστών του σε όλη την Αργεντινή και εκείνων που ταξίδεψαν για το... προσκύνημα στο Κατάρ. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης τις πιο προσωπικές συνεντεύξεις του Μέσι μέχρι σήμερα, παράλληλα με συζητήσεις με συμπαίκτες, προπονητές, ανταγωνιστές, οπαδούς και δημοσιογράφους. 

Καταγράφεται επίσης, η δραματική πορεία του από τον πρώτο του αγώνα με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής, όπου δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο πρώτο λεπτό, μέχρι το να σηκώσει το βάρος μιας ολόκληρης χώρας στους ώμους του μέσα από πολλές άπιαστες κατακτήσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων, που οδήγησαν στην πρόωρη αποχώρησή του το 2016, και τελικά στην μεγαλειώδη επιστροφή του για να κατακτήσει το Μουντιάλ και να στεφθεί ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά του 2022.

Στην παραγωγή της σειράς συμμετέχουν πολυβραβευμένα πρόσωπα με Emmy και Tony όπως οι Tim Pastore (Free Solo, Jane), Patrick Milling Smith, Brian Carmody, Matt Renner (Free Solo, Limitless με τον Chris Hemsworth) -για την Smuggler Entertainment, μαζί με τους Jon Henion (Welcome to Wrexham) και Huan Camilo Cruz (In Her Hands). 

Ωστόσο, ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα προβληθεί η σειρά-ντοκιμαντέρ για τον Μέσι στο Apple TV+.