Beetlejuice 2: Επίσημο με Jenna Ortega, Keaton και Tim Burton στο τιμόνι

Μάθαμε και την ημερομηνία πρεμιέρας από τη Warner Bros.
10 Μαΐου 2023 08:31
Beetlejuice 2: Επίσημο με Jenna Ortega, Keaton και Tim Burton στο τιμόνι

Ώρα να πείτε το όνομά του τρεις φορές καθώς ο Σκαθαροζούμης επιστρέφει με κάθε επισημότητα πλέον και φέρνει μαζί του το απόλυτο casting. Το Beetlejuice 2 ανακοινώθηκε από την Warner Bros. και μάλιστα μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του, καθώς τοποθετήθηκε για τις 6 Σεπτεμβρίου του 2024. Δηλαδή θα ανοίξει την ίδια μέρα μαζί με το "Blade" της Marvel Studios με πρωταγωνιστή τον Mahershala Ali

Επειδή όμως γνωρίζαμε μόνο σίγουρα ότι θα επιστρέψει ο Michael Keaton στον εμβληματικό ρόλο του Beetlejuice, τώρα μάθαμε ότι "κλείδωσε" η συμμετοχή της Jenna Ortega (από τη σειρά "Wednesday" και τις ταινίες "Scream":) στο ρόλο της κόρης της Winona Ryder, η οποία επίσης θα επιστρέψει ξανά ως Lydia Deetz, επιβεβαιώνοντας όλα όσα ακούγαμε τον τελευταίο καιρό. Μαζί τους θα είναι και ο Justin Theroux σε έναν προς το παρόν μυστικό ρόλο. 

Στο τιμόνι του project φυσικά θα είναι ο Tim Burton με τον συνθέτη Danny Elfman κιόλας να υπογράφει και πάλι το soundtrack. Το σενάριο ανέλαβαν οι Alfred Gough και Miles Milar, οι οποίοι δούλεψαν μαζί με τον Burton στη σειρά Wednesday, η οποία έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από πλευράς τηλεθέασης -και όχι μόνο- στην ιστορία του Netflix. Τα γυρίσματα του Beetlejuice 2 ξεκινούν στο Λονδίνο από σήμερα 10 Μαίου. 

Το πρωτότυπο "Beetlejuice" επικεντρώνεται στους Charles (Jeffrey Jones), Delia (Catherine O'Hara) και Lydia Deetz (Ryder), οι οποίοι κατοικούν σε ένα σπίτι που προηγουμένως έμεναν οι Maitlands (Alec Baldwin και Geena Davis). Οι Maitlands πέθαναν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, αλλά οι στοιχειωμένοι εαυτοί τους θέλουν να ξανακατοικήσουν στο πρώην σπίτι τους, προσλαμβάνοντας τον Beetlejuice (Keaton), έναν "βιο-εξορκιστή", για να τρομάξει τους Deetzes.

Το Beetlejuice 2 συζητιέται από το 2013 όταν και αναφέρθηκε σε αυτό η Winona Ryder σε μια συνέντευξή της, λέγοντας μάλιστα ότι δε θα είναι κάποιο remake αλλά μια συνέχεια του 30 και πλέον χρόνια μετά. 

Ο "Σκαθαροζούμης" κυκλοφόρησε το 1988 σημειώνοντας τεράστια εισπρακτική επιτυχία καθώς με budget των $15 εκατομμυρίων, έφερε στα ταμεία του πάνω από $75 εκατομμύρια. Αποτελεί φυσικά μια cult classic μαύρη κωμωδία και υπόδειγμα της αφήγησης και του σκηνοθετικού ύφους του Tim Burton. 

Το Beetlejuice 2 θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2024.