Oppenheimer: Πυρηνικός όλεθρος και ένα all-star cast στο νέο trailer της ταινίας του Nolan

Cillian Murphy, Matt Damon και Robert Downey Jr. στη δημιουργία της ατομικής βόμβας
08 Μαΐου 2023 12:34
Oppenheimer: Πυρηνικός όλεθρος και ένα all-star cast στο νέο trailer της ταινίας του Nolan

Το νέο trailer της άκρως αναμενόμενης ταινίας "Oppenheimer" του Christopher Nolan κυκλοφόρησε ενόψει της πρεμιέρας του τον Ιούλιο και θέλει να βάλει τον κόσμο στο θρίλερ της δημιουργίας της ατομικής βόμβας, με πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy (Peaky Blinders) στο ρόλο του ανθρώπου που την οραματίστηκε, Ρόμπερτ Οπενχάιμερ. 

Ανάμεσα στο πληθώρα αστέρων που πρωταγωνιστούν είναι ο Ματ Ντέιμον και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Manhattan Project και του αινιγματικού ανθρώπου που ρίσκαρε την καταστροφή του κόσμου, με απώτερο σκοπό να τον σώσει. 

"Μου λες ότι υπάρχει μια πιθανότητα πως όταν πατήσουμε αυτό το κουμπί, θα καταστρέψουμε τον κόσμο;" λέει ο Damon στον Murphy, ο οποίος του απαντά "Οι πιθανότητες είναι κοντά στο μηδέν". "Κοντά στο μηδέν; -Τι άλλο θες από την θεωρία και μόνο" απαντά ο Oppenheimer του Murphy. 

Δείτε το νέο trailer του Oppenheimer

Ο Νόλαν και η παραγωγή του Oppenheimer έκαναν την υπέρβαση καθώς αναπαράστησαν την πρώτη δοκιμή της ατομικής βόμβας χωρίς τη χρήση CGI (ειδικών εφέ).

Χαρακτηριστικά ο Νόλαν είχε πει: Νομίζω ότι η αναπαράσταση της δοκιμής Trinity (η πρώτη έκρηξη πυρηνικού όπλου στο Νέο Μεξικό), χωρίς τη βοήθεια ειδικών εφέ, ήταν μια τεράστια πρόκληση. Ο Andrew Jackson -ο επόπτης μου για τα οπτικά εφέ, που τον έβαλα από νωρίς στο κόλπο- εξέταζε πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά από τα οπτικά στοιχεία της ταινίας πρακτικά. Από την αναπαράσταση της κβαντικής δυναμικής και της κβαντικής φυσικής, την ίδια τη δοκιμή Trinity, μέχρι την αναπαράσταση, του Λος Άλαμος πάνω σε ένα υψίπεδο στο Νέο Μεξικό σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πολλές από τις οποίες ήταν απαραίτητες για την ταινία, όσον αφορά τις πολύ δύσκολες συνθήκες εκεί έξω - υπήρχαν τεράστιες πρακτικές προκλήσεις".

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Το λαμπρό καστ και τα υπόλοιπα ονόματα του Oppenheimer:

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Όσον αφορά την παραγωγή, ο Hoyte Von Hoytema ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Nolan για τη φωτογραφία της ταινίας, την οποία γύρισαν σε IMAX φιλμ 65mm και για πρώτη φορά σε ασπρόμαυρο IMAX φιλμ. Όπως και στο "Tenet" έτσι και εδώ, ο Ludwig Göransson αναλαμβάνει το soundtrack του Oppenheimer. Το σενάριο της ταινίας που διασκεύασε ο Christopher Nolan προέρχεται από το βιβλίο "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" των Kai Bird και Martin J. Sherwin.

Πότε κυκλοφορεί; 

Το Oppenheimer βγαίνει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου, ενώ στην Ελλάδα θα αργήσει σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες.