Emma Watson: Αποκαλύπτει γιατί αποχώρησε από το Χόλιγουντ και την υποκριτική

Η Ερμιόνη των ταινιών Harry Potter σε μια εξομολόγηση για το που έχει χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας
02 Μαΐου 2023 13:37
Emma Watson: Αποκαλύπτει γιατί αποχώρησε από το Χόλιγουντ και την υποκριτική

Την Emma Watson (Έμα Γουάτσον) τη γνωρίσαμε σε νεαρή ηλικία μέσα από τις ταινίες Harry Potter όπου υποδύθηκε την Ερμιόνη, στον ρόλο που σημάδεψε την καριέρα της και εκτόξευσε το άστρο της στο Χόλιγουντ. Το να είναι από τα 10 της χρόνια σε πλατό του Χόλιγουντ όμως την έφερε σε μια θέση να αναθεωρήσει τα θέλω της. 

Άλλωστε έχουμε να δούμε σε ταινία την Watson από το 2019 και το "Little Women", το οποίο είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά του το 2018. Από τότε έχει να πατήσει σε πλατό για να παίξει η Watson, πέραν του ειδικού αφιερώματος για το reunion του Harry Potter. Παρά το ότι ήταν μια από τις σημαντικές και ανερχόμενες σταρ του Χόλιγουντ αποφάσισε να απέχει από τα φώτα και τη λάμψη του, αλλά και από την υποκριτική γενικότερα. 

Τους λόγους για αυτή την απόφαση τους εξήγησε στην συνέντευξή της στους Financial Times λέγοντας: 

"Δεν ήμουν πολύ χαρούμενη, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι ένιωθα λίγο εγκλωβισμένη. Αυτό που βρήκα πολύ δύσκολο ήταν ότι έπρεπε να πάω και να πουλήσω κάτι που πραγματικά δεν μπορούσα να ελέγχω και πολύ.

Και συνέχισε την εξομολόγησή της για την απουσία από τα φώτα των πλατό του Χόλιγουντ: "Το να στέκομαι μπροστά σε μια ταινία και κάθε δημοσιογράφος να είναι σε θέση να μου λέει: 'Πώς συνάδει αυτό με την άποψή σας;' Ήταν πολύ δύσκολο το να πρέπει να είμαι το πρόσωπο και η εκπρόσωπος, για πράγματα στα οποία δεν είχα τη δυνατότητα να συμμετέχω στη διαδικασία τους. Ήμουν υπόλογη με έναν τρόπο που άρχισα να βρίσκω πραγματικά απογοητευτικό, επειδή δεν είχα φωνή, δεν είχα λόγο. Και άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ήθελα να στέκομαι μπροστά μόνο σε πράγματα όπου, αν κάποιος επρόκειτο να με κράξει γι' αυτό, θα μπορούσα να πω, με τρόπο που δεν θα με έκανε να μισώ τον εαυτό μου, "Ναι, τα θαλάσσωσα, ήταν δική μου απόφαση, έπρεπε να το είχα κάνει καλύτερα"."

Μέσα από την ίδια συνέντευξη αποκαλύπτει επίσης την επιστροφή της μπροστά από τις κάμερες. Η Γουάτσον σκοπεύει να επιστρέψει στην υποκριτική με μια νέα ταινία την οποία -αν πάνε όλα καλά- θα αρχίσει να γυρίζει εντός του 2024.