Ετοιμαστείτε για περισσότερες Nintendo ταινίες!

Σύμφωνα με δήλωση του Miyamoto
22 Απριλίου 2023 19:01
Ετοιμαστείτε για περισσότερες Nintendo ταινίες!

Ο θρυλικός σχεδιαστής, Shigeru Miyamoto, επιβεβαίωσε πρόσφατα στο μέσο Nikkei, ότι η Nintendo θέλει να συνεχίσει να δημιουργεί ταινίες βασισμένες στις λατρεμένες πνευματικές ιδιοκτησίες της.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Miyamoto, είναι η βασική «δημιουργική δύναμη» πίσω από πολλά εμβληματικά franchises της Nintendo, όπως τα Mario, The Legend of Zelda, Pikmin, Donkey Kong και Star Fox, ενώ στην πρόσφατη ταινία Super Mario Bros. Movie της Illumination και της Universal Pictures είχε το ρόλο του παραγωγού.

Το εν λόγω εγχείρημα της Nintendo είχε μάλιστα τεράστια επιτυχία, αφού η ταινία έγινε γρήγορα η πιο κερδοφόρα προσαρμογή παιχνιδιού που έχει κάνει ποτέ το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες, κερδίζοντας πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως την πρώτη εβδομάδα της. Είναι εντυπωσιακό ότι αυτή τη στιγμή ξεπερνάει μέχρι και το Avatar: The Way of Water στο box office των ΗΠΑ, αν ευθυγραμμίσουμε τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους.

Φυσικά, η ταινία Super Mario Bros. δεν είναι η πρώτη που βασίζεται σε IP της Nintendo. Η εταιρεία στο παρελθόν είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και με το Pokémon Detective Pikachu, με πρωταγωνιστή τον Ryan Reynolds. Για την ακρίβεια, η live action Pokémon ταινία είναι η τρίτη πιο επιτυχημένη διασκευή βιντεοπαιχνιδιών όλων των εποχών, πίσω από το Warcraft του 2016, με το sequel να βρίσκεται ήδη στα σκαριά, με τον Jonathan Krisel να σκηνοθετεί και τον Chris Galletta να γράφει το σενάριο.

Λαμβάνοντας υπόψη το αυξανόμενο ενδιαφέρον του Hollywood για gaming IPs, καθώς και το σχόλιο του Miyamoto, πλέον το σωστό ερώτημα δεν είναι αν "όντως θα μεταφερθούν και άλλες σειρές της Nintendo στη μεγάλη οθόνη", αλλά το "ποιες θα είναι αυτές". Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, το σενάριο να υπάρξει κάποια live-action προσαρμογή του The Legend of Zelda, του Donkey Kong, του Splatoon, του Metroid ή του Animal Crossing, ενώ ήδη υπάρχουν εικασίες για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα Nintendo Cinematic Universe.