Το The Lord of the Rings: The Return of the King έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους!

Σε δύο εβδομάδες από τώρα για να κλείσει την τριλογία!
15 Απριλίου 2023 13:38
Το The Lord of the Rings: The Return of the King έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους!

Φτάνει η στιγμή που θα ζήσετε το μεγάλο φινάλε του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και πάλι στους κινηματογράφους. Μετά από το The Fellowship of the Ring που έκανε πρεμιέρα πριν μερικές εβδομάδες, αλλά το The Two Towers που παίζει από την περασμένη Πέμπτη, πλέον έρχεται η σειρά και για το The Return of the King.

Αναλυτικότερα, από τις 27 Απριλίου θα μπορείτε να απολαύσετε το The Lord of the Rings: The Return of the King (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά) με την extended έκδοσή του, σε 4Κ ανάλυση με Dolby Atmos. Να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του franchise, αφού αγγίζει τα 251 λεπτά ή αλλιώς 4 ώρες και 11 λεπτά.  

Αξίζει να αναφερθεί, ότι θα βρίσκεται στις αίθουσες για μία μόνο εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι τις 3 Μαΐου. 

Η περίληψη της ταινίας λέει τα εξής: 

Στην τελευταία ταινία της τριλογίας, ακολουθούμε τη διαδρομή του Φρόντο, του δαχτυλιδοκουβαλητή, και του αχώριστου φίλου του Σαμ. Οι δυο τους περιπλανιώνται σε δύσβατα μονοπάτια υπο την καθοδήγηση του μοχθηρού Γκόλουμ, με σκοπό να φτάσουν στο Βουνό του Χαμού, όπου θα καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι. Το Γκόλουμ αναδεικνύοντας και πάλι την κακιά φύση του, θα προδώσει τους δυο φίλους, οδηγώντας τους στη γιγαντιαία αράχνη Σέλομπ.  

Ο Φρόντο, που θα έρθει μια ανάσα απο τον θάνατο, βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ορκ, ενώ ο Σαμ, που τον νομίζει νεκρό, συνεχίζει μόνος του. Ενώ η Σκοτεινιά της Μόρντορ απλώνεται απειλητικά στη Μέση-Γη, ο Άραγκορν αποκαλύπτεται οτι είναι ο χαμένος Βασιλιάς της Γκόντορ και ταξιδεύει προς τη Μίνας Τίριθ, μαζί με όσους έχουν απομείνει απο τη Συντροφιά, προκειμένου να υπερασπιστεί την αρχαία αυτή πόλη, μέχρι θανάτου. Με το κλείσιμο της τριλογίας, ορίζονται και οι τύχες όλων των φυλών της Μέσης-Γης του Τόλκιν, του συγγραφέα που ήταν ένας απο τους θεμελιωτές της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας. 

Λίγα λόγια για την τριλογίας του Lord of the Rings 

Ο Peter Jackson σκηνοθέτησε την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, με τα γυρίσματα να γίνονται σχεδόν απανωτά από τον Οκτώβριο του 1999 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2000, ενώ αρκετές ακόμη σκηνές γυρίστηκαν μεταξύ 2001-2003. Ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα και πανάκριβα κινηματογραφικά projects της εποχής με συνολικό budget που ξεπερνούσε τα $281 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που σήμερα θα αντιστοιχούσε σε $457 εκατομμύρια δολάρια.  

Συνολικά οι ταινίες προτάθηκαν για 30 βραβεία Όσκαρ αποσπώντας τα 17 εξ αυτών, ενώ το The Return of the King είχε κερδίσει και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας το 2003. 

Παίζουν οι Marton Csokas, Viggo Mortensen, Cate Blanchett, Elijah Wood, Ian McKellen, Sean Bean, Orlando Bloom, Sean Astin, Sala Baker, Billy Boyd, Ian Holm, John Rhys-Davies, Liv Tyler, John Bach, Miranda Otto, Dominic Monaghan και Alistair Browning. 

Το The Lord of the Rings: The Return of the King (Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά) θα παίζει στους κινηματογράφους από την Πέμπτη, 27 Απριλίου.