Το Netflix έχασε μια από τις παλιές διάσημες ταινίες τρόμου του και αυτός είναι ο λόγος

Ο Mike Flanagan αποκαλύπτει τι θα γίνει με τα δικαιώματα του “Hush“
11 Απριλίου 2023 00:41
Το Netflix έχασε μια από τις παλιές διάσημες ταινίες τρόμου του και αυτός είναι ο λόγος

Μια από τις διασημότερες ταινίες τρόμου του Netflix που έκαναν πάταγο τον καιρό της ανόδου του streaming πλέον δε βρίσκεται στην υπηρεσία.

Ο λόγος για το "Hush", την slasher ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του Mike Flanagan, δημιουργού των "Midnight Mass" και "The Haunting of Hill House", με πρωταγωνίστρια τη Kate Seigel (σύζυγο του Flanagan), που κυκλοφόρησε το 2016 στο Netflix και η οποία γενικότερα αγαπήθηκε από τον κόσμο για το ανατρεπτικό σενάριο και το σασπένς που χάρισε. Μάλιστα, το metascore της βρίσκεται στο 67, το σκορ της στο Rotten Tomatoes στο 93%, ενώ στο IMDb έχει βαθμολογία 6.6/10. 

Τώρα, ο Flanagan επιβεβαίωσε μέσα από το Twitter του ότι το Hush αφαιρέθηκε από τον κατάλογο του Netflix και αποκάλυψε πως για αυτό ευθύνεται το ίδιο το Netflix. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν ήταν μια Netflix Original ταινία αλλά ένα third-party απόκτημα της εταιρίας, καθώς είχε πληρώσει για τα δικαιώματα της ταινίας για 7 χρόνια. Η περίοδος όμως αυτή έληξε και έτσι το Hush δεν είναι διαθέσιμο πλέον εκεί. 

Αυτό που άφησε να εννοηθεί όμως ο Flanagan είναι ότι πλέον μπορεί να την πουλήσει σε άλλη ενδιαφερόμενη εταιρία και συγκεκριμένα να κυκλοφορήσει σε φυσικά μέσα, όπως Blu-ray και DVD. Αυτό ήταν κάτι που ο ίδιος ήθελε εδώ και καιρό για την ταινία του. 

Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το "Hush" να καταλήξει και σε μια άλλη streaming υπηρεσία. Tον περασμένο Δεκέμβριο ο Flanagan επιβεβαίωσε το διαζύγιό του με το Netflix και την ανακοίνωση της νέας του συνεργασίας με την Amazon Studios. Ίσως λοιπόν το Hush να πάει προς Amazon Prime Video μεριά, πέραν του να κυκλοφορήσει σε φυσικά μέσα. 

Η σύνοψη του "Hush" έχει ως εξής: "Μια κωφάλαλη συγγραφέας που αποσύρεται στο δάσος για να ζήσει μια μοναχική ζωή πρέπει να παλέψει για τη ζωή της μέσα στη σιωπή, όταν ένας μασκοφόρος δολοφόνος εμφανίζεται στο παράθυρό της."

Το trailer της ταινίας μπορείτε να το δείτε παρακάτω.