Στραβοπάτημα στο box office για τη νέα Shazam ταινία – Πήγε χειρότερα και από το Morbius

Πολύ πιο κάτω από τον προκάτοχό του το sequel
19 Μαρτίου 2023 19:22
Στραβοπάτημα στο box office για τη νέα Shazam ταινία – Πήγε χειρότερα και από το Morbius

Η πιο πρόσφατη superhero ταινία της DC, το Shazam! Fury of the Gods, φαίνεται πως ξεκίνησε με...στραβοπάτημα στο box office, σημειώνοντας ένα απογοητευτικό άνοιγμα. Συγκεκριμένα, η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Zachary Levi στον ρόλο του ομώνυμου ήρωα και του έφηβου alter ego του, Billy Batson (Asher Angel), πέτυχε εισπράξεις μόλις 30,5 εκατομμύρια δολάρια από 4.071 αίθουσες στη Βόρεια Αμερική αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα στο box office για ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC.

Την εικόνα της αμερικανικής αγοράς αντικατοπτρίζουν και οι αίθουσες σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις οποίες οι εισπράξεις ήταν άλλα 35 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας το σύνολο σε μόλις 65,5 εκατομμύρια δολάρια. Για να αντιληφθείτε πόσο απογοητευτικό είναι το ντεμπούτο, το πρώτο Shazam είχε καταφέρει εισπράξεις 159 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Συνολικά, το sequel έλαβε ανάμεικτες αντιδράσεις από τους κριτικούς, αφού έχει βαθμολογία 53% στο Rotten Tomatoes, σε σύγκριση με το 90% του πρώτου Shazam. Φυσικά, το Shazam! Fury of the Gods αντιμετώπισε και σκληρό ανταγωνισμό από άλλες ταινίες που κυριάρχησαν στο box office, όπως το Scream VI και το Creed III.

Η απογοητευτική απόδοση οφείλεται ενδεχομένως και στο ολικό reboot που επιφυλάσσει το μέλλον του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC. Συγκεκριμένα, είναι μια από τις τελευταίες ταινίες πριν να καταφθάσουν τα projects των νέων υπεύθυνων των DC Studios, James Gunn και Peter Safran.

Για την ιστορία, ο αναλυτής Benji-Sales στο Twitter χαρακτήρισε το άνοιγμα στο box office ως «καταστροφικό», τονίζοντας πως το Morbius, η αποτυχημένη superhero ταινία της Sony Pictures, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα ($39 εκατομμύρια) σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα.