Το Scream 6 προκαλεί το δικό του “μακελειό“ στο box office - Εισπράξεις ρεκόρ για το franchise

Έσκισε και διεθνώς το Scream VI
12 Μαρτίου 2023 22:47
Το Scream 6 προκαλεί το δικό του “μακελειό“ στο box office - Εισπράξεις ρεκόρ για το franchise

Ένα τρομακτικά καλό ντεμπούτο για τα μέτρα και τα σταθμά του franchise κατάφερε το Scream 6, τόσο στους κινηματογράφους των ΗΠΑ όσο και διεθνώς. 

Το μακελειό που προκάλεσε η 6η ταινία με τον Ghostface στο box office είναι πέρα από κάθε προσδοκία, λένε οι αναλυτές. Συγκεκριμένα σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων για τη σειρά ταινιών τρόμου καθώς με $44.5 εκατομμύρια άνοιγμα στο πρώτο του Σαββατοκύριακο, το έφερε στην πρώτη θέση του box office ξεπερνώντας το Creed 3 σκηνοθεσίας Michael B. Jordan, αλλά και το ξεκίνημα του "65" με τον Adam Driver. 

Κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του reboot του "Scream" που κυκλοφόρησε πέρυσι με $30 εκατομμύρια, αλλά και το κορυφαίο άνοιγμα του franchise που είχε σημειώσει το Scream 3 το 2000, πάλι για το αμερικάνικο box office. Ήδη μιλούν πως θα βγάλει αρκετά καλό κέρδος καθώς ήδη έχει βγάλει παραπάνω από το budget του που κόστισε περίπου $35 εκατομμύρια. 

Ίδιο δυνατό ξεκίνημα εμπορικά έκανε το Scream 6 και διεθνώς καθώς σε 53 χώρες έβγαλε πάνω από $22.6 εκατομμύρια, φέρνοντας τη συγκομιδή του, μετά τις πρώτες μέρες προβολών του, στα $67 εκατομμύρια παγκοσμίως

Τη σκηνοθεσία του φιλμ έχουν αναλάβει για ακόμη μια φορά οι Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett, σε σενάριο που γράφτηκε από τους James Vanderbilt και Guy Busick.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας λέει τα εξής:

Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση σαν τους άλλους Ghost Face. Μετά από τους φόνους του τελευταίου Ghostface, οι τέσσερις επιζήσαντες αφήνουν το Woodsboro και ξεκινούν ένα νέο κεφάλαιο.

Το cast του Scream 6 αποτελείται από τους Jenna Ortega, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Hayden Panettiere, Courteney Cox, Dermot Mulroney, καθώς και τους Jack Champion (Avatar 2), Liana Liberato (If I Stay), Devyn Nekoda (Backstage), Henry Czerny, Tony Revolori, Samara Weaving και Josh Segarra (Arrow).

Τις εντυπώσεις μας για το Scream 6, που επιμελήθηκε ο Αντώνης Παυλίδης, θα βρείτε πατώντας εδώ