Scream 6 Review - Η επιστροφή του Ghostface είναι πιο αιματηρή απ' όσο φαντάζεστε!

Χτυποκάρδια στην Νέα Υόρκη
10 Μαρτίου 2023 17:36
Scream 6 Review - Η επιστροφή του Ghostface είναι πιο αιματηρή απ' όσο φαντάζεστε!

Το νέο Scream είναι η 6η προσθήκη στο σύμπαν που δημιούργησε ο Kevin Williamson μαζί με τον Wes Craven πίσω το 1996, τότε που το είδος είχε υποστεί μεγάλη ζημιά και όλοι μιλούσαν για το οριστικό φινάλε των slasher ταινιών στον κινηματογράφο. Το προφανές ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί εδώ είναι το κατά πόσο η καινούργια ταινία καταφέρνει να παρουσιάσει μία χιλιοειπωμένη ιδέα με φρέσκο και καινοτόμο τρόπο.

Μετά και την επιτυχία του περσινού Scream, είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο franchise απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί αντάξιο στις προσδοκίες των fans του, ακόμα και με την απουσία του Wes Craven από την καρέκλα του σκηνοθέτη.

Όπως όλα δείχνουν, έχει ξεκινήσει μία νέα εποχή για τον μύθο του Ghostface και τις ζωές των κατοίκων της πόλης Γούντσμπορο, και οι Tyler Gillett και Matt Bettinelli-Olpin είναι αυτοί που έχουν αναλάβει την ευθύνη να την αποδώσουν με την καλύτερη δυνατή προσπάθεια.

Στο Scream 6, λοιπόν, η ιστορία εξελίσσεται σε διαφορετικό σκηνικό καθώς οι χαρακτήρες μας μεταφέρονται από την φανταστική πόλη Γούντσμπορο, στην πραγματική Νέα Υόρκη. Εκεί όπου προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους το τραυματικό παρελθόν τους και να ξεκινήσουν μία καινούργια ζωή. Φυσικά, όλα τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν θα κάνει την εμφάνισή του ένας “διαφορετικός” Ghostface.

Στις καρέκλες των σκηνοθετών κάθονται οι Gillett και Bettinelli-Olpin, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι James Vanderbilt και Guy Busick. Όσον αφορά το cast, αυτό αποτελείται από τους Jenna Ortega, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Hayden Panettiere, Courteney Cox και Dermot Mulroney, καθώς και τους Jack Champion (Avatar 2), Liana Liberato (If I Stay), Devyn Nekoda (Backstage), Henry Czerny, Tony Revolori, Samara Weaving και Josh Segarra (Arrow).

Στην παραγωγή της βρίσκεται μεταξύ άλλων και η εταιρία Radio Silence Productions. Οι ιδρυτές του συγκεκριμένου κινηματογραφικού στούντιο είναι οι 2 σκηνοθέτες της ταινίας, οι οποίοι μάλιστα έγιναν γνωστοί για τα μικρού μήκους σκετσάκια τους στο YouTube, τα οποία συνδύαζαν τον τρόμο με την επιστημονική φαντασία, αλλά και την περιπέτεια.

Με την μαύρη κωμωδία τρόμου Ready or Not του 2019, έδειξαν ότι γνωρίζουν αρκετά καλά το πως να μπλέκουν τον τρόμο και τα σατιρικά στοιχεία, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που έκαναν τα Scream να ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή. Έχουν σημασία όλα αυτά διότι φαίνεται ότι η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Wes Craven με το Scream, μάλλον βρίσκεται στα καταλληλότερα μυαλά.

Είναι αλήθεια ότι η 6η ταινία απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το Γούντσμπορο αλλά και από ορισμένους θρυλικούς χαρακτήρες, όμως, αυτό συμβαίνει με τέτοιο τρόπο που εξυπηρετεί  απόλυτα την αφήγηση δικαιολογώντας παράλληλα τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ιστορία. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, είναι η απουσία της Neve Campbell, η οποία αποφάσισε να μη συμμετέχει λόγω οικονομικών διαφορών με το στούντιο.

Ωστόσο, η ταινία τιμάει με τον δικό της τρόπο την κληρονομία της στο franchise. Επίσης, θετικό είναι το γεγονός ότι προσεγγίζει τον παράγοντα νοσταλγία με σεβασμό τόσο στο κοινό του όσο και στην ίδια την παρακαταθήκη που τους έχει δοθεί από τα Scream.

Στη συνέχεια, παίρνει την ιστορία των αδελφών Κάρπεντερ και τις αναπτύσσει περαιτέρω, παραδίδοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο arc στην ιστορία τους. Σίγουρα ξεχωρίζει η ερμηνεία της Jenna Ortega η οποία έχει στόχο να γίνει η επόμενη «scream queen». Επιπρόσθετα, το διασκεδαστικό whodunnit μοτίβο που συναντάμε πάντα στις ταινίες Scream, εδώ, υπάρχει σε πιο έντονο βαθμό, γεγονός που κάνει την πλοκή ακόμα πιο διασκεδαστική. Τι γίνεται όμως με τον Ghostface; Από το προηγούμενο Scream ακούμε τους χαρακτήρες της ταινίας για το πόσο διαφορετικός από τους προηγούμενους είναι.

Ένας από τους λόγους που ξεχώριζε ο θρυλικός μασκοφόρος αιμοδιψής δολόφονος του Γούντσμπορο ήταν επειδή, όποιος και αν βρισκόταν πίσω από την άσπρη μάσκα, φαινόταν πάντα ανθρώπινος. Σκόνταφτε, έτρωγε μπουνιές, γλιστρούσε. Ήταν μεγάλος ατσούμπαλος.

Αυτό, σε συνδυασμό με τον τρόπο που δολοφονούσε τα θύματα του όταν τελικά τα έπιανε, τον έκαναν να μοιάζει με έναν από τους πιο επικίνδυνους μασκοφορεμένους δολοφόνους στην ιστορία του σινεμά. Ο Ghostface του Scream 6 όμως, έχει πιο σίγουρο βηματισμό, τα χτυπήματά του είναι πιο θανατηφόρα και φαίνεται να διψάει για αίμα περισσότερο από ποτέ.

Με όλα αυτά στο μυαλό μας, δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι το Scream 6 συνεχίζει με τον πιο επάξιο τρόπο να τιμάει την κληρονομιά του Ghostface, πηγαίνοντας παράλληλα πολλά βήματα μπροστά ολόκληρο το franchise.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από κανέναν αν θα υπάρξει ή όχι επόμενη ταινία. Παρ' όλα αυτά, αν συμβεί κάτι τέτοιο, πλέον νιώθουμε μία περισσότερη σιγουριά καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το project, δείχνουν να γνωρίζουν πολύ καλά το τι κάνουν.