Star Wars: Ακυρώθηκαν δύο ταινίες που ήταν στο πρόγραμμα της Lucasfilm

Πρόκειται για δύο projects που φαίνονταν να ήταν στα αζήτητα
09 Μαρτίου 2023 17:06
Star Wars: Ακυρώθηκαν δύο ταινίες που ήταν στο πρόγραμμα της Lucasfilm

Στην μετά-Rise of Skywalker εποχή του Star Wars το σύμπαν επεκτείνεται μέσα από την τηλεόραση χάρη στις σειρές του Disney Plus με τρόπο που μέχρι στιγμής θεωρείται επιτυχημένος από τους fans -ειδικά αν αναφέρουμε το The Mandalorian και το Andor. Εδώ και καιρό όμως δε γίνεται λόγος για το κινηματογραφικό μέλλον του Star Wars, που έχει λείψει από τις αίθουσες, αλλά τα προβλήματα εντός της Lucasfilm δεν το αφήνουν να κάνει τη μεγαλειώδη επιστροφή του. 

Συνολικά γνωρίζαμε πως υπήρχαν τέσσερα projects υπό ανάπτυξη εντός της Lucasfilm και τώρα σύμφωνα με το νέο ρεπορτάζ του Variety αποκαλύπτεται ότι δύο εξ αυτών ακυρώθηκαν

Πρώτα ακυρώθηκε η Star Wars ταινία σε παραγωγή του Kevin Feige (προέδρου της Marvel Studios), της οποίας το σενάριο έγραφε ο Michael Waldron των "Loki" και "Avengers: Secret Wars". Φαίνεται όμως πως το project κάπου χάθηκε ανάμεσα στις υποχρεώσεις των δύο επικεφαλής του project καθώς έχουν καταπιαστεί με το φινάλε του Multiverse Saga του MCU, όπως όλα δείχνουν. Από την άλλη το Deadline με δικό του ρεπορτάζ κάνει λόγω πως η "Feige" Star Wars ταινία δεν είναι "τελειωμένη" αλλά έχει μπει στον πάγο λόγω των υποχρεώσεων των συντελεστών του. 

Η δεύτερη ταινία που ακυρώθηκε είναι το Star Wars: Rogue Squadron σε σκηνοθεσία της Patty Jenkins, το οποίο φαινόταν εδώ και καιρό ότι δύσκολα θα έβλεπε το φως της ημέρας. Όταν είχε ανακοινωθεί κιόλας το Rogue Squadron είχε ειπωθεί πως θα ήταν η πρώτη Star Wars ταινία στην μετά-Skywalker Saga εποχή.

Υπήρξαν άλλωστε πολλά προβλήματα με την παραγωγή του, σε σημείο που ακούστηκε ότι η Jenkins αποχώρησε από το project. Η ίδια της είχε δηλώσει ότι ήλπιζε να δουλέψει ξανά σε αυτό μαζί με την Lucasfilm, μόνο που το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι δεν βγήκε άκρη τελικά. 

Ποιες ταινίες Star Wars μένουν "επίσημα" στο καλεντάρι της Lucasfilm; Η μία είναι η ταινία σε σενάριο του Taika Waititi (Thor: Love & Thunder, Jojo Rabbit) και η άλλη του Damon Lindelof, δημιουργού των σειρών "Lost" και "Watchmen" του HBO. 

Ακόμη το μέλλον των Star Wars ταινιών φαντάζει θολό. Ωστόσο, ίσως υπάρξουν πολυπόθητες ανακοινώσεις σχετικά με το μέτωπο αυτό καθώς κοντεύει η ώρα του Star Wars Celebration 2023 (7-10 Απριλίου), εκεί όπου εικάζεται ότι θα μάθουμε νεότερα.