Οι 10 ταινίες που έφτασαν γρηγορότερα στο δισεκατομμύριο

Οι περισσότερες είναι τεράστια franchises
21 Φεβρουαρίου 2023 01:25
Οι 10 ταινίες που έφτασαν γρηγορότερα στο δισεκατομμύριο

Το να ξεπερνάει μια ταινία το $1 δισεκατομμύριο σε εισπράξεις είναι από μόνο του ένα τεράστιο κατόρθωμα. Αποδεικνύει άλλωστε πως έχει αποκτήσει mainstream αποδοχή για να σπάει τα ταμεία με τέτοιον τρόπο. 

Η πλειοψηφία των ταινιών που βγαίνουν εδώ και μερικά χρόνια στις αίθουσες δεν καταφέρνουν ποτέ κάτι τέτοιο. Πλέον είναι πολύ λίγες και -μαντέψτε- όλες τους αποτελούν κομμάτια ή sequels μεγαλύτερων και εδραιωμένων franchises. 

Άλλο πράγμα επίσης είναι να φτάνουν όσο το δυνατόν γίνεται γρηγορότερα το ορόσημο του $1 δισεκατομμυρίου, διότι αυτό αποδεικνύει πως όχι μόνο κόσμος θέλει να τη δει αλλά θέλει να την δει...τώρα! Απλώς να αναφέρουμε πως μόλις 51 ταινίες στην ιστορία του σινεμά έχουν καταφέρει αυτό το εμπορικό επίτευγμα. 

Ας δούμε τις 10 ταινίες στην ιστορία που έφτασαν γρηγορότερα από όλες τις άλλες στο ορόσημο αυτό.


10. Avatar

Η ταινία του James Cameron χρειάστηκε 19 ημέρες για να φτάσει στο ορόσημο αυτό, αλλά παραμένει ακόμη η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών με $2.922 δις. 

9. Star Wars: The Last Jedi

Το sequel του The Force Awakens κουβαλούσε το hype του και έτσι έφτασε μέσα σε 19 ημέρες το ορόσημο. 

8. The Fate of the Furious

Το Fast & Furious 8 όπως το λέμε πιο λαϊκά ήταν πιο γρήγορο ως προς αυτόν τον στόχο κάνοντας 18 μέρες. Συνολικά έφερε πάνω από $1.236 δισεκατομμύρια στο box office. 

7. Furious 7 

To Furious 7 διέλυσε τα ταμεία κουβαλώντας στις πλάτες του τον χαμό του Paul Walker. Κατάφερε να ξεπεράσει το δισεκατομμύριο μέσα σε 17 ημέρες. 

6. Avatar: The Way of Water

Το sequel της πιο επιτυχημένης εμπορικά ταινίας όλων των εποχών χρειάστηκε μόλις 14 ημέρες για να φτάσει τα $1.029 δισεκατομμύρια. 

5. Jurassic World

Ήταν σαρωτική η αναβίωση του franchise του Jurassic Park και φάνηκε από το γεγονός ότι μέσα σε 13 ημέρες ξεπέρασε το $1 δισεκατομμύριο. 

4. Spider-Man: No Way Home

Από τις πιο γρήγορες ταινίες που κατάφεραν τον στόχο με $1.055 δισ. σε μόλις 12 ημέρες, ενώ η συνολική συγκομιδή ξεπέρασε τα $1.922 δισεκατομμύρια. 

3. Star Wars: The Force Awakens

Η συνέχεια του saga μετά από τρεις και βάλε δεκαετίες ήταν το κινηματογραφικό γεγονός του 2015 αναμφίβολα -και ένα της δεκαετίας επίσης. Ξεπέρασε τον στόχο αυτόν στη 12η ημέρα του στις αίθουσες, ενώ συνολικά αποτελεί την 5η πιο επιτυχημένη ταινία όλων εποχών με $2.068 δισεκατομμύρια. 

2. Avengers: Infinity War

Η "πρώτη πράξη" του τέλους του Infinity Saga διέλυσε τα ταμεία σε χρόνο-ρεκόρ. Μετά από 11 ημέρες ξεπέρασε τα $1.02 δισεκατομμύρια. 

1. Avengers: Endgame

Μόνο το sequel του Infinity War θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ του και έτσι έκανε. Κυριολεκτικά όλος ο πλανήτης κατέκλυσε ασφυκτικά τις αίθουσες διότι μέσα σε μόλις 5 ημέρες έφτασε τα $1.224 δισεκατομμύρια, ρεκόρ το οποίο δε φαίνεται να σπάει.