Oscars 2023: Μια νέα πρωτιά στις υποψηφιότητες για τη Marvel ήρθε από το Black Panther 2

Πάλι το Black Panther franchise χαρίζει οσκαρικές πρωτιά
24 Ιανουαρίου 2023 20:32
Oscars 2023: Μια νέα πρωτιά στις υποψηφιότητες για τη Marvel ήρθε από το Black Panther 2

Πίσω στο 2018, το Black Panther έγραψε ιστορία για την Marvel καθώς έγινε η πρώτη ταινία του MCU που απέσπασε υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας. 

Πέντε χρόνια μετά, το sequel με τίτλο "Black Panther: Wakanda Forever" καταφέρνει να αποσπάσει έξι υποψηφιότητες στα Oscars 2023 και ανάμεσά τους μια ακόμη οσκαρική πρωτιά. 

Χάρη στην εκπληκτική ερμηνεία της Angela Bassett στο "Wakanda Forever" σε σκηνοθεσία Ryan Coogler, η Marvel Studios απέκτησε την πρώτη της υποψηφιότητα σε ερμηνευτική κατηγορία στα Oscars. 

Η Άντζελα Μπάσετ θα είναι υποψήφια για το Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου, καθώς ερμήνευσε την Queen Ramonda στο Black Panther 2, έχοντας κερδίσει κιόλας νωρίτερα τη Χρυσή Σφαίρα στην ίδια κατηγορία. 

Αποτελεί, επίσης, τη 2η οσκαρική υποψηφιότητα στην καριέρα της Μπάσετ, μετά την ταινία "What's Love Got To Do With It" του 1993. 

Αντίπαλοι της Bassett στην κατηγορία Β' Γυναικείου ρόλου στην 95η Τελετή Απονομής θα είναι οι: Hong Chau (The Whale), Kerry Condon (The Banshees of Inisherin), και οι Jamie Lee Curtis και Stephanie Hsu για το Everything Everywhere All at Once

Για την ιστορία το Black Panther 2 είναι υποψήφιο στα Oscars στις κατηγορίες: Β' Γυναικείου ρόλου, Καλύτερο Τραγούδι, Καλύτερα Κοστούμια, Καλύτερο Μακιγιάζ, Καλύτερα Οπτικά Εφέ. 

Oscars 2023: “Τα Πάντα Όλα“ έγιναν στις υποψηφιότητες - Δείτε τα φαβορί

Το Black Panther: Wakanda Forever θα παίζει από την 1η Φεβρουαρίου στο Disney Plus.