Κίνα: Τέλος στο ban των ταινιών της Marvel μετά από τρία χρόνια

Με τις δύο πιο πρόσφατες ταινίες του MCU να ετοιμάζονται να προβληθούν
17 Ιανουαρίου 2023 21:10
Κίνα: Τέλος στο ban των ταινιών της Marvel μετά από τρία χρόνια

Το ban της Κίνας στις κυκλοφορίες της Marvel αίρεται με κάθε επισημότητα μετά από τρία χρόνια, όταν το Avengers: Endgame αποτέλεσε την τελευταία κυκλοφορία του MCU στις κινέζικες αίθουσες. 

Στην μετά-πανδημική εποχή του box office, καμία ταινία του Phase 4 του MCU δεν κατάφερε να αποκτήσει κυκλοφορία στην αγορά της Κίνας, κάτι που έβλαψε ανεξαιρέτως την εμπορική τους πορεία, αφού μόνο το Spider-Man: No Way Home κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του δισεκατομμυρίου και πρακτικά είναι ταινία της Sony Pictures. 

Ανάμεσα στους λόγους που δεν έπαιρναν την έγκριση των κινεζικών αρχών, ήταν φυσικά αυτός της λογοκρισίας, καθώς οι τοπικές αρχές φημίζονται για το πόσο αυστηρούς κανόνες θέτουν στις ταινίες που θα προβληθούν. 

Τώρα όμως η 2η μεγαλύτερη box office αγορά του πλανήτη ξεκλειδώνεται για τη Marvel Studios κάτι που θα δώσει ανάσα στις επόμενες κυκλοφορίες. Τον δρόμο για τις ταινίες της Marvel φαίνεται να έστρωσε το Avatar: The Way of the Water που είχε πάρει από νωρίς την έγκριση της Κίνας. 

Η αρχή όπως ανακοινώθηκε θα γίνει με το Black Panther: Wakanda Forever στις 7 Φεβρουαρίου και μετά το Ant-Man and the Wasp: Quantumania θα ακολουθήσει στις 17 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή την ίδια μέρα με τις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική συγκομιδή του Black Panther 2 θα ανέβει, αν και κατά πόσο είναι άγνωστο ακόμη. 

Δείτε τα κινέζικα posters των ταινιών: