O James Cameron απαντά στο μεγάλο δίλημμα του Τιτανικού: Χωρούσαν ή όχι στην πόρτα;

Ο σκηνοθέτης δίνει την απάντηση και δια της επιστημονικής οδού
14 Ιανουαρίου 2023 12:11
O James Cameron απαντά στο μεγάλο δίλημμα του Τιτανικού: Χωρούσαν ή όχι στην πόρτα;

Ο Τιτανικός μπορεί να συγκίνησε εκατομμύρια κόσμου από το 1998 μέχρι σήμερα, να είναι ακόμη η 3η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών, αλλά ένα δίλημμα ακόμη υπάρχει.

Χωρούσε ο Τζακ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo DiCaprio) στην πόρτα, μαζί με την Rose της Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) ή όχι; Οι απόψεις διίστανται όλα αυτά τα χρόνια με διάφορα επιχειρήματα των fans να ισχυρίζονται πως μάλλον χωρούσε. 

Ενόψει της μεγάλης επανακυκλοφορία του Τιτανικού για την 25η επέτειο από την πρεμιέρα της, ο σκηνοθέτης της Τζέιμς Κάμερον (James Cameron) θέλησε να ξεκαθαρίσει μια για πάντα το debate, που αμφισβητεί την αυθεντικότητα του φινάλε της ταινίας. Εν μέσω ενός πάνελ στο Television Critics Association 2023, ο Κάμερον απάντησε πως δεν χωρούσε να ανέβει και ο Jack του DiCaprio στην πόρτα, μαζί με την Winslet. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Στην πραγματικότητα δεν είναι καν μια πόρτα. Είναι κομμάτι από ένα πλαίσιο του first class lounge. Μέσα σε περίπου 8 λεπτά ο Jack θα είχε χάσει τις αισθήσεις του". 

Έτσι όχι μόνο καταρρίπτει τις εντυπώσεις των περισσότερων πως πρόκειται για μια πόρτα που ο Τζακ και η Ρόουζ χρησιμοποιούν για να επιπλεύσουν στο ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά είναι απλώς ένα ξύλινο κομμάτι που έντυνε το lounge της first class. Επίσης, κάνει λόγο πως ο Τζακ και να ήθελε να επιζήσει έστω σε αυτή τη στάση που κρατιόταν μέσα σε λίγα λεπτά θα είχε υποκύψει από την υποθερμία. 

James Cameron με Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, στα γυρίσματα του

Επομένως, μπαίνει "τελεία" στο debate του Τιτανικού από τον ίδιο τον σκηνοθέτη της ταινίας, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει επιστημονική έρευνα για τη σύλληψη αυτής της σκηνής. 

Ο Τιτανικός είχε γράψει ιστορία στα βραβεία Όσκαρ με 14 συνολικά υποψηφιότητες από όπου απέσπασε 11 χρυσά αγαλματίδια -αριθμό που ισοφάρισε το θρυλικό Ben-Hur του 1959. Οι συνολικές εισπράξεις στο box office είναι στα $2.2 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. 

Να θυμίσουμε ότι ο Τιτανικός επανακυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες σε 4K 3D HFR έκδοση στις 9 Φεβρουαρίου και περισσότερα για αυτό θα βρείτε πατώντας εδώ