Ο Nicolas Cage προειδοποιεί για τον Δράκουλά του στην ταινία “Renfield“

Και ξεκαθαρίζει τον χρόνο συμμετοχής του στην ταινία
10 Ιανουαρίου 2023 19:43
Ο Nicolas Cage προειδοποιεί για τον Δράκουλά του στην ταινία “Renfield“

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στο κοινό της ταινίας Renfield θέλησε να κάνει ο Nicolas Cage (Νίκολας Κέιτζ), στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Nicholas Hoult (Νίκολας Χουλτ).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Collider, ο Cage μίλησε για τον ρόλο του Κόμη Δράκουλα που ενσαρκώνει στην horror κωμωδία του Chris McKay και αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα δεν έχει και τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής. 

Θέλωντας να εξισορροπήσει τις προσδοκίες των fans του, καθώς ο Δράκουλας του Cage είναι φάτσα-κάρτα σε κάθε διαφημιστικό υλικό του "Renfield", είπε τα εξής: "Δεν έχω μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Στην πραγματικότητα η ταινία είναι το Nicholas Hoult. Δεν είχα το χρόνο, σα να λέμε δύο ώρες γεμάτες για να εμβαθύνω όπως θέλω στο πάθος του Δράκουλα. Δεν έγινε έτσι. Αλλά είχα αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσω να αναπτύξω αυτόν τον pop-art ύφους χαρακτήρα, που ελπίζω να μπορέσει να σταθεί δίπλα στους άλλους ηθοποιούς που τον υποδύθηκαν, και έδωσαν τη δική τους πινελιά σε αυτόν τον θρυλικό χαρακτήρα τόσο στο σινεμά όσο και στη λογοτεχνία."

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για τις επιρροές της ερμηνείας του, λέγοντας ότι επηρεάστηκε αρκετά από τον Δράκουλα του Κρίστοφερ Λι (Christopher Lee): Ήθελα να είναι περισσότερο σαν ένας φόρος τιμής, πιο πολύ σαν τον Christopher Lee. Πάντα θεωρούσα ανώτερο τον Lee ως Δράκουλα και μου άρεσε αυτό το 60s look του." 

Η πλοκή του Renfield έχει ως εξής: "Σε αυτή τη μοντέρνα ιστορία για τον πιστό υπηρέτη του Δράκουλα, ο Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, σειρά X-Men) πρωταγωνιστεί ως Renfield, τον βασανισμένο βοηθό του πιο νάρκισσου αφεντικού της ιστορίας, του Δράκουλα (βραβευμένος με Oscar® Nicolas Cage). Ο Ρένφιλντ αναγκάζεται να εξασφαλίζει τη λεία του αφέντη του και να εκτελεί κάθε εντολή του, όσο εξευτελιστική κι αν είναι. Αλλά τώρα, μετά από αιώνες δουλείας, ο Ρένφιλντ είναι έτοιμος να δει αν υπάρχει ζωή έξω από τη σκιά του Πρίγκιπα του Σκότους. Αρκεί μόνο να καταφέρει να βρει πώς να τερματίσει την αλληλεξάρτησή του."

Παίζουν επίσης οι: Awkwafina (The Farewell, Marvel’s Shang-Chi and the Legend of Ten Rings), Ben Schwartz (Sonic, The Afterparty) και Adrian Martinez (The Secret Life of Walter Mitty, Focus). 

Πολλοί περιγράφουν την ταινία σαν το What We Do in the Shadows να συνάντησε το John Wick, με τον Cage μάλιστα να λέει τα εξής για την δική του κωμικο-horror προσέγγιση στον Δράκουλα: "Πρόκειται για έναν pop-art Δράκουλα. Ο Warhol είχε κάνει έναν μαύρο κατάμαυρο Δράκουλα. Αυτός είναι στο ύφος του Warhol."

Το Renfield θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2023 στις αίθουσες.