O Brad Pitt, ο Kurt Cobain και η απόλυση της “πρώην“ Marla Singer του Fight Club

Η αποκάλυψη της Courtney Love 23 χρόνια μετά την ταινία του David Fincher
31 Δεκεμβρίου 2022 10:06
O Brad Pitt, ο Kurt Cobain και η απόλυση της “πρώην“ Marla Singer του Fight Club

Το 1999 όταν κυκλοφορούσε το Fight Club ξεκινούσε μια μικρή δική του επανάσταση, καθώς η ταινία του David Fincher έχει βρεθεί έκτοτε επάξια σε πολλές "best of" αλλά και "minf**k φινάλε" λίστες. 

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Edward Norton, με τον Brad Pitt και την Helena Bonham Carter στον εμβληματικό ρόλο της Marla Singer. Γνωρίζατε όμως ότι πριν έρθει η Carter για να υποδυθεί το ρόλο όπως τον γνωρίζουμε, μια άλλη ηθοποιός ήταν στα πλάνα του Fincher; 

Ο λόγος για την Courtney Love (Κόρτνεϊ Λαβ), γνωστή Αμερικανίδα τραγουδίστρια της grunge και της punk μουσικής, την οποία επίσης ο κόσμος γνώρισε ως τη γυναίκα που παντρεύτηκε ο θρυλικός Kurt Cobain (Κερτ Κομπέιν) των Nirvana. H Love, όντας καλεσμένη στο WTF Podcast του Marc Maron, αποκάλυψε πως ο Fincher τη διάλεξε για το ρόλο της "Marla", ύστερα από την ερμηνεία της στο "The People vs Larry Flynt", ωστόσο η παραμονή της στην παραγωγή τελείωσε πολύ σύντομα και άδοξα. 

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο που απολύθηκε από την ταινία, κάτι για το οποίο ευθυνόταν ο Brad Pitt και η πρόταση που της έκανε. Σύμφωνα με την ίδια απολύθηκε από το Fight Club επειδή ο Μπράντ Πιτ της πρότεινε να παίξει τον μακαρίτη σύζυγό της σε μια ταινία για τη ζωή του Kurt Cobain. 

"Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω τον Brad να παίξει τον Kurt. Έγινα πυρ και μανία. Δεν πάω εγώ να παίξω Faust. Ποιος σκατά νομίζεις ότι είσαι;" είπε η Love και συνέχισε αποκαλύπτοντας τα λόγια που είπε μπροστά στον Pitt: 

Δεν ξέρω εάν σε εμπιστεύομαι και δεν ξέρω εάν κάνεις τις ταινίες σου για το κέρδος. Είναι πολύ καλές στην κοινωνική δικαιοσύνη τους, αλλά...εάν δεν καταλαβαίνεις εμένα, τότε δεν καταλαβαίνεις και τον Kurt και δε νομίζω πως το κάνει, Brad." 

Όπως υποστηρίζει, έγινε "πυρ και μανία" καθώς "πήρε παραμάζωμα" τον Πιτ μετά την πρόταση του ιδίου και του σκηνοθέτη Gus Van Sant για να κάνουν μια ταινία για τον frontman των Nirvana. Λίγο μετά έμαθε από τον Edward Norton (πρωταγωνιστή της ταινίας και τότε σχέση της) ότι την απέλυσαν. "Άρχισε να βουρκώνει και μου λέει 'δεν έχω τη δύναμη να σε κρατήσω!'" είπε η Courtney Love στον Maron. 

Εν τέλει o Van Sant γύρισε μια ταινία που ήταν εμπνευσμένη από τις τελευταίες ημέρες του Cobain, το "Last Days" του 2005 για το HBO με πρωταγωνιστή τον Michael Pitt, που δεν έχει όμως καμία συγγένεια με τον Brad Pitt. 

Η άλλη πλευρά

Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις της Love για το Fight Club, ήρθε μια απάντηση. Στο Variety, δόθηκε μια απάντηση από μια ανώνυμη πηγή εντός της παραγωγής της λέγοντας ότι πράγματι η Love πέρασε από οντισιόν για το ρόλο της Marla αλλά δεν πήρε ποτέ τον ρόλο. "Δεν μπορείς να απολυθείς από μια δουλειά εάν δεν την έχεις πάρει εξαρχής. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι ρόλοι δεν μοιράζονται από άλλους ηθοποιούς αλλά από τον σκηνοθέτη." αναφέρει στο Variety η ανώνυμη πηγή. 

Με τη σειρά της, η Love απάντησε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, εμμένοντας πρακτικά στις θέσεις και τα λόγια που είπε στο podcast του Maron. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Courtney Love Cobain (@courtneylove)

Ο Brad με πίεσε ασφυκτικά. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που κάνει δουλειές ή δείχνει τη δύναμή του. Είναι απλώς ένα γεγονός και όλα ξεκίνησαν εν μέσω της παραγωγής του Fight Club. Είναι μια ταινία απλά. Πράγματι, έχω πει "πάσο" σε καλύτερους ρόλους από αυτόν. Ποιος νοιάζεται εν τέλει; Το θέμα είναι πως ο Brad συνέχιζε να με καταδιώκει για τον Kurt" έγραψε στο post. 

Αποκάλυψε κιόλας ότι ο Pitt της πρότεινε ξανά μια βιογραφική ταινία για τον Kurt Cobain το 2020, όπου όταν συναντήθηκε με τον ίδιο ένιωσε πως "δεν άκουσε τι είχε να πει" και την "παραμέλησε". Κλείνει την ανάρτησή της λέγοντας: 

Δεν θέλω ο Μπραντ να τσαντιστεί μαζί μου και να μετατραπεί σε μνησικακία από μέρους του. Θέλω να τα καταφέρει καλύτερα. Δεν μου αρέσουν οι επιθέσεις. Έλα, ρε αδερφέ Πιτ. Σου εύχομαι τα καλύτερα, πραγματικά. Αν είναι θυμωμένος μαζί μου, αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Τον απολαμβάνω σαν σταρ του σινεμά πάρα πολύ. Όχι τόσο πολύ ως παραγωγό βιογραφικών ταινιών".