To Avatar: The Way of Water δεν κατάφερε το μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς

Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το Doctor Strange in the Multiverse of Madness
19 Δεκεμβρίου 2022 12:07
To Avatar: The Way of Water δεν κατάφερε το μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς

Το Avatar: The Way of Water παίζει στους κινηματογράφους από τον προηγούμενη Πέμπτη και όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, είναι η ακριβότερη ταινία στην ιστορία. Ωστόσο, ο ίδιος ο James Cameron είχε δηλώσει ότι πρέπει να βγει ως η 3η ή η 4η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών για να επιβιώσει και να τα βγάλει πέρα. Τα πρώτα νούμερα είναι εδώ και πλέον ξέρουμε πώς τα πήγε το sequel στις πρώτες μέρες του.

Όπως μεταφέρει το Collider, το Avatar 2 έπαιξε σε περισσότερες από 50 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και κατάφερε το ιλιγγιώδες άνοιγμα των 435 εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα ποσό λίγο μικρότερο από αυτό που προβλεπόταν να περάσει η ταινία στο πρώτο της σαββατοκύριακο (450 εκ.).

Ωστόσο, αυτό το νούμερο καθιστά το Avatar 2 ως το 2ο μεγαλύτερο άνοιγμα του 2022 και βρίσκεται κάτω από το Doctor Strange in the Multiverse of Madness, το οποίο είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 442 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο του «ΣΚ». Αναλυτικότερα, το Avatar 2 άνοιξε με 134 εκ. στην Αμερική και 301 εκ. παγκοσμίως.

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς αγγίζει τα $400 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών.

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής:

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν.

Avatar: The Way of Water - Είναι η ακριβότερη ταινία στην ιστορία με πραγματικά τρελό budget

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.