Oppenheimer: Νέα ματιά σε μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2023

Στιγμιότυπα με Cillian Murphy, Robert Downey Jr. και Emily Blunt
12 Δεκεμβρίου 2022 22:58
Oppenheimer: Νέα ματιά σε μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2023

Ο Christopher Nolan δε συνηθίζει να αποκαλύπτει πολλά για τις ταινίες του πριν την πρεμιέρα τους και το Oppenheimer δεν ξεφεύγει από αυτή την παράδοση. Μια νέα ματιά στη νέα ταινία του Nolan και μια από τις πιο αναμενόμενες του 2023 δόθηκε μέσα από το ειδικό αφιέρωμα του TotalFilm, το οποίο δημοσίευσε μερικά νέα στιγμιότυπα, μιας και η νέα χρονιά κοντεύει και η Universal Pictures θα εντείνει το μάρκετινγκ γύρω της. 

Σε αυτά τα στιγμιότυπα θα δείτε μερικά καινούργια καρέ με τον Cillian Murphy ως Robert J. Oppenheimer, πάνω στον οποίο βασίζεται άλλωστε όλη η ταινία και η πλοκή της, όντας πρακτικά ο δημιουργός της ατομικής βόμβας. Επίσης φαίνεται να μοιράζεται μια αρκετά φορτισμένη στιγμή με την Emily Blunt, ενώ μια άλλη φωτογραφία απεικονίζει τον χαρακτήρα του Robert Downey Jr

Επίσης, έγινε γνωστό ότι το νέο trailer του "Oppenheimer" θα προβληθεί παράλληλα με την πρεμιέρα του Avatar: The Way of Water, επομένως σε μερικές ημέρες θα πάρουμε μια πιο χορταστική γεύση από το τι ετοιμάζει ο σκηνοθέτης των Inception, Interstellar και Tenet

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Εκτός από την θεματολογία που δια χειρός Nolan θα φέρει την ιδιαίτερη υπογραφή του, όπως και το "Dunkirk", έχει επιστρατεύσει το μισό Χόλιγουντ με τους βασικούς πρωταγωνιστές να είναι οι: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr. και  Matt Damon. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine,  Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Ο Hoyte Von Hoytema ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Nolan για τη φωτογραφία της ταινίας, την οποία γύρισαν σε IMAX φιλμ 65mm και για πρώτη φορά σε ασπρόμαυρο IMAX φιλμ. Όπως και στο "Tenet" έτσι και εδώ, ο Ludwig Göransson αναλαμβάνει το soundtrack του Oppenheimer. Το σενάριο της ταινίας που διασκεύασε ο Christopher Nolan προέρχεται από το βιβλίο "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" των Kai Bird και Martin J. Sherwin. 

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Το Oppenheimer του Nolan αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Ιουλίου 2023.