Harry Potter 9: To “The Cursed Child“ ακούγεται ότι θα είναι η επόμενη ταινία

Νέες πληροφορίες για το που θα κινηθεί η Warner Bros. για το μέλλον των Χάρι Πότερ ταινιών
14 Νοεμβρίου 2022 23:39
Harry Potter 9: To “The Cursed Child“ ακούγεται ότι θα είναι η επόμενη ταινία

Νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια για το μέλλον των Χάρι Πότερ ταινιών, το οποίο ίσως να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές μετά από πολλά χρόνια.

Σας μεταφέραμε τις προθέσεις της Warner Bros. Discovery κατ'εντολή του David Zaslav, να επιστρέφει το Harry Potter franchise και στο σινεμά αλλά και στην τηλεόραση, με τους Michael De Luca και Pam Abdy να εργάζονται ήδη σκληρά για το πώς θα είναι αυτό το μέλλον. 

Νέα ένδειξη για το "Cursed Child" 

Σύμφωνα με τον γνωστό και έγκυρο insider του Puck, Matt Belloni, η Warner Bros. Discovery επιδιώκει να διασκευάσει το "Harry Potter and the Cursed Child" σε ταινία και έτσι να γίνει η 9η υπ'αριθμόν στο franchise και η 8η ιστορία -μιας και το "Deathly Hallows" χωρίστηκε σε δύο μέρη. Παρόλα αυτά, ο Belloni τονίζει ότι προς το παρόν επίσημα δεν υπάρχουν υπό ανάπτυξη ούτε ταινίες Harry Potter ούτε σειρές.

Και αυτό διότι πρέπει να κλείσει ένα νέο deal μεταξύ Rowling-Warner Bros., αλλά ακόμη και αν γινόταν σύντομα αυτό, ένα νέο project δε θα κυκλοφορούσε στις αίθουσες πριν το 2025. 

Βέβαια, το ίδιο ρεπορτάζ του Puck αναφέρει ότι η Warner κατέχει τα πλήρη δικαιώματα διασκευής και των επτά βιβλίων του Harry Potter, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός remake των Harry Potter με νέους ηθοποιούς. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει ένα τραβηγμένο ενδεχόμενο μιας και οι πηγές λένε πως η Warner "χρειάζεται" την J.K. Rowling για να προχωρήσει και η πρόσφατη δημόσια υποστήριξη που έλαβε ήταν ένα δείγμα πως αφήνει να περάσει η αμφιλεγόμενη δημόσια περσόνα της. 

Για όσους δε γνωρίζουν το "Cursed Child" ήταν μια πρωτότυπη ιστορία που έγραψε η J.K. Rowling με τον Jack Thorne για τις ανάγκες της ομώνυμης θεατρικής παράστασης, αν και αργότερα κυκλοφόρησε και σε μορφή βιβλίου. 

Τα γεγονότα μας μεταφέρουν 19 χρόνια μετά τα γεγονότα του Deathly Hallows με τον Χάρι πλέον σε ρόλο Υπουργού Μαγείας και πρωταγωνιστή τον γιο του, Albus Severus Potter, ο οποίος ετοιμάζεται να φοιτήσει στο Χόγκουαρτς. Το τρίο των Χάρι, Ρον και Ερμιόνη συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό. 

Ο Zaslav είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι: "Θα δώσουμε πραγματική έμφαση στα franchises. Δεν έχουμε γυρίσει ταινία του Superman εδώ και 13 χρόνια. Δεν έχουμε κάνει ταινία Χάρι Πότερ εδώ και 15 χρόνια. Οι ταινίες DC και Harry Potter προσέφεραν πολλά κέρδη στη Warner Bros. Motion Pictures τα τελευταία 25 χρόνια. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχουμε, το House of the Dragon, είναι ένα παράδειγμα σχετικά με το Game of Thrones. Εκμεταλλευτήκαμε τα πλεονεκτήματα του Sex and the City. Τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, εξακολουθούμε να έχουμε τα δικαιώματα για να κάνουμε τις ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Όλα δείχνουν πως αργά ή γρήγορα θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις για την περαιτέρω επέκταση του Harry Potter σύμπαντος, την ώρα που το franchise των Fantastic Beasts έχει παραγκωνιστεί μετά την εμπορική κατρακύλα του Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.