O “Joker“ αποχαιρετά τον “Batman“: Το σπαρακτικό αντίο του Mark Hamill στον Kevin Conroy

Η DC θρηνεί το χαμό ενός θρυλικού voice actor
12 Νοεμβρίου 2022 11:14
O “Joker“ αποχαιρετά τον “Batman“: Το σπαρακτικό αντίο του Mark Hamill στον Kevin Conroy

Η πιο αναγνωρίσιμη φωνή του Batman όλων των εποχών "σίγησε" μια για πάντα χθες, καθώς ο Kevin Conroy έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, ύστερα από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο, σκορπίζοντας θλίψη στην DC αλλά και το Χόλιγουντ. Ο εμβληματικός voice actor διατηρούσε στενή φιλία με τον Mark Hamill που δανείζει επίσης εδώ και δεκαετίες τη φωνή του σε διάφορες βερσιόν του Joker. 

Φυσικά το ντουέτο τους έχει χαρίσει φοβερές στιγμές σε ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων της DC, όντας οι πιο λατρεμένοι Batman και Joker των fans. Ο Mark Hamill με ένα σπαρακτικό του μήνυμα θέλησε να αποχαιρετήσει τον φίλο και συνεργάτη του, λέγοντας: 

"Ο Κέβιν ήταν ένας υπέροχος ηθοποιός. Για πολλές γενιές, ήταν ο απόλυτος Μπάτμαν. Ήταν ένα από εκείνα τα τέλεια σενάρια όπου βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο για τον κατάλληλο ρόλο και ο κόσμος έγινε καλύτερος. Οι ρυθμοί και οι λεπτές αποχρώσεις του, οι χροιές και η εκφορά του - όλα αυτά βοήθησαν επίσης την ερμηνεία μου. Ήταν ο ιδανικός συνεργάτης - ήταν μια τόσο συμπληρωματική, δημιουργική εμπειρία. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς αυτόν. Θα είναι για πάντα ο Μπάτμαν μου".

Batman σε σειρές, ταινίες και video games

Σύμφωνα με το Wikipedia, o Kevin Conroy είναι περισσότερο γνωστός ως η φωνή πίσω από τον σούπερ ήρωα Batman των κόμικ της DC σε πολλά μέσα ψυχαγωγίας, ξεκινώντας από την τηλεοπτική σειρά Batman: The Animated Series της δεκαετίας του 1990. Παράλληλα, έχει ενσαρκώσει το χαρακτήρα και σε διάφορες άλλες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μεγάλου μήκους στο Animated Universe της DC. Μάλιστα, λόγω της πολύ μεγάλης δημοτικότητας της ερμηνείας του ως Batman, ο Conroy συνέχισε να δίνει την φωνή του στον χαρακτήρα για πολλές ακόμη ταινίες της DC Universe Animated Original Movies, ενώ ήταν ο Bruce Wayne/Batman και στα βραβευμένα βιντεοπαιχνίδια Batman: Arkham, καθώς και στα Injustice: Gods Among Us και Injustice 2.