Avatar 2: O James Cameron το παρομοιάζει με το “Sopranos“ και όχι σαν “ταινία Disney“

Έμφαση στην πλοκή και το συναίσθημα θα έχει το sequel
10 Νοεμβρίου 2022 00:58
Avatar 2: O James Cameron το παρομοιάζει με το “Sopranos“ και όχι σαν “ταινία Disney“

Πολλά έχουν ειπωθεί για το Avatar: The Way of Water τον τελευταίο καιρό, ειδικά από τον σκηνοθέτη και δημιουργό του, James Cameron. Τώρα σε μια νέα του συνέντευξη σύγκρινε το Avatar 2 με τη θρυλική σειρά "The Sopranos" θέλοντας να κάνει μια παρομοίωση για το πόσο μεγαλύτερη έμφαση θα δίνει το sequel στην πλοκή και το συναίσθημα.

Όλα αυτά χάρη και στην μεγάλη διάρκεια που θα φτάνει τις 3 ώρες και 10 λεπτά

Μιλώντας στο Total Film ο θρυλικός σκηνοθέτης είπε τα εξής: 

"Ο στόχος είναι να ειπωθεί μια εξαιρετικά συναρπαστική ιστορία σε συναισθηματικό πλαίσιο. Θα έλεγα ότι η έμφαση στη νέα ταινία δίνεται περισσότερο στους χαρακτήρες, περισσότερο στην ιστορία, περισσότερο στις σχέσεις, περισσότερο στο συναίσθημα. Στην πρώτη ταινία δεν αφιερώσαμε τόσο πολύ χρόνο στις σχέσεις και το συναίσθημα όσο στη δεύτερη ταινία, και είναι μεγαλύτερης διάρκειας ταινία, επειδή υπάρχουν περισσότεροι χαρακτήρες που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Υπάρχει περισσότερη ιστορία για να υπηρετήσουμε".

Που κολλάει όμως ο James Gandolfini aka Tony Soprano και η εμβληματική σειρά του HBO με το Avatar 2; Μα φυσικά στο ότι η ιστορία θα επικεντρώνεται στην οικογένεια, αλλά όχι με τον παραδοσιακό τρόπο των Disney ταινιών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: 

"Ο κόσμος λέει, 'Θεέ μου, μια οικογενειακή ιστορία από την Disney; Ακριβώς αυτό που θέλουμε...' Αυτή δεν είναι μια τέτοια οικογενειακή ιστορία. Αυτή είναι μια οικογενειακή ιστορία όπως το 'The Sopranos' είναι μια οικογενειακή ιστορία".

Tο Avatar 3 έχει γυριστεί ήδη

Για όσους δεν γνωρίζουν το Avatar 3 γυρίστηκε διαδοχικά με το Avatar 2 ή αλλιώς "Avatar: The Way of Water" επομένως δείχνει προετοιμασμένος για το κακό ενδεχόμενο. Δηλώνει μάλιστα ότι έχει μεταφέρει κάποιες σκηνές από το Avatar 2 για το Avatar 3 (που ακόμη δεν φέρει επίσημο τίτλο). Μάλιστα δεν τρέφει αυταπάτες για το γεγονός ότι πρόκειται για ασύλληπτα ακριβές ταινίες, παρά το γεγονός ότι είναι από τους λίγους σκηνοθέτες εκεί έξω με την ισχύ να πάρει μια τόσο μεγάλη επιταγή από ένα τόσο κολοσσιαίο στούντιο. 

"Υπάρχουν μερικά πράγματα που αφαίρεσα [από το The Way Of Water] και τα οποία θέλω να ενσωματώσω στην τρίτη ταινία, ελπίζω", είπε. "Αυτές είναι ασύλληπτα ακριβές ταινίες. Πριν από την πανδημία ήταν μια αμφιλεγόμενη επιχειρηματική υπόθεση να κάνεις μια ταινία που κοστίζει τόσο πολύ. Σε αυτό το σημείο, πρέπει απλώς να συνεχίσουμε και να δούμε τι θα συμβεί. Αλλά αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή είναι το εξής: παραδίδουμε τρεις ώρες μιας σχεδόν εξωφρενικής εμπειρίας [με το The Way of Water]".

Απλώς να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το budget του Avatar 2 ξεπερνάει τα $250 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που συνολικά τα τέσσερα sequels θα κοστίσουν στην Disney πάνω από $1 δισεκατομμύριο -εφόσον γίνουν όλες.

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.