Hideo Kojima: Προσπάθησαν να αγοράσουν με «γελοία μεγάλα ποσά» το στούντιό του

Νέες αποκαλύψεις από τον Ιάπωνα δημιουργό
04 Νοεμβρίου 2022 20:06
Hideo Kojima: Προσπάθησαν να αγοράσουν με «γελοία μεγάλα ποσά» το στούντιό του

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να γίνονται τεράστιες ανακατατάξεις στη gaming βιομηχανία, με τη Microsoft να ξοδεύει σχεδόν 80 δισεκατομμύρια για να αποκτήσει ολόκληρους publishers, όπως η Activision Blizzard και η Bethesda, με τη Sony να αποκτά την Bungie και οκτώ άλλα στούντιο από το 2021, ενώ εντυπωσιακά σερί εξαγορών πραγματοποίησαν και άλλοι κολοσσοί, όπως η Tencent, η Embracer και η Electronic Arts.

Όπως φαίνεται, στο στόχαστρο των αγοραστών μπήκε και η Kojima Productions, η ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης που σύστησε το 2015 ο θρυλικός video game designer Hideo Kojima, όταν αποχώρησε από την Konami. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του πρόσφατου Brain Structure podcast του, ο Ιάπωνας δημιουργός αποκάλυψε πως πολλές εταιρίες απ’ όλον τον κόσμο ήρθαν στο κατώφλι του με τσουβάλια χρημάτων. Ειδικότερα, χωρίς να κατονομάζει τις εταιρίες αυτές, ο Kojima ανέφερε πως τα ποσά που είδε στις προτάσεις αυτές ήταν τόσο μεγάλα που έμοιαζαν «γελοία».

Μιλώντας σχετικά, τόνισε:

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι είμαστε ανεξάρτητοι. Δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση και δεν υποστηριζόμαστε από κανέναν.

Κάθε μέρα με πλησιάζουν με προσφορές απ’ όλο τον κόσμο για να αγοράσουν το στούντιό μας. Ορισμένες από αυτές έχουν γελοία υψηλές τιμές, αλλά δεν θέλω τα χρήματα. Θέλω να κάνω αυτό που θέλω να κάνω. Γι' αυτό δημιούργησα αυτό το στούντιο.

Οπότε, όσο είμαι ζωντανός, δε νομίζω ότι θα δεχτώ ποτέ αυτές τις προσφορές.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, μετά από αυτές τις ηχηρές δηλώσεις, η Kojima Productions είναι μια ομάδα που πρέπει να διαγραφτεί από τις λίστες των υποψήφιων στόχων των κολοσσών, αφού σκοπεύει να παραμείνει ανεξάρτητη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι επίσημα γνωρίζουμε πως ο Kojima αναπτύσσει ένα παιχνίδι σε συνεργασία με το Xbox, το οποίο θα εκμεταλλεύεται τη δύναμη του cloud, ενώ φημολογείται ότι εργάζεται και στο Death Stranding 2 σε συνεργασία με το PlayStation.

Η πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, στην Kojima Productions:

Η πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, στην Kojima Productions: