Τεράστια προβλήματα με το launch του Overwatch 2 – Μαζική επίθεση με DDoS attack στους servers

Παίκτες περίμεναν ώρες για να μπουν και τελικά έβλεπαν μόνο errors
05 Οκτωβρίου 2022 08:22
Τεράστια προβλήματα με το launch του Overwatch 2 – Μαζική επίθεση με DDoS attack στους servers

Το Overwatch 2 κυκλοφόρησε εχθές το βράδυ ως early access μορφή και φαίνεται πως το launch του δεν ήταν καθόλου καλό, αφού εκτός από πολλά bugs, χιλιάδες χρήστες δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι. Και ο λόγος ήταν τα τεράστια queues, όπου οι παίκτες περίμεναν για αρκετή ώρα, ενώ παράλληλα η Blizzard ήρθε αντιμέτωπη και με DDoS attack.

Τα forums και τα social media γέμισαν με παράπονα των fans, οι οποίοι ανέφεραν ότι «κόλλησαν» στο loading screen και έβλεπαν το ένα σφάλμα μετά το άλλο. Μάλιστα, υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιοι περίμεναν στη σειρά χιλιάδες παίκτες (στο queue) για να μπορέσουν να παίξουν.

Ο πρόεδρος της Blizzard, Mike Ybarra, έγραψε αρχικά στο Twitter ότι το παιχνίδι αντιμετωπίζει προβλήματα με τους server και ότι οι ομάδες της εταιρίας εργάζονταν σκληρά για να τα φτιάξουν. Ωστόσο, λίγο αργότερα παραδέχτηκε ότι το παιχνίδι "βιώνει μια μαζική επίθεση DDoS" στους servers του, προκαλώντας προβλήματα στη σύνδεση.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, η Blizzard δουλεύει στο να διορθώσει και άλλα bugs του launch, όπως το bug με τα νομίσματα που δε βλέπουν κάποιοι παίκτες στο προφίλ τους, τη μαύρη οθόνη μόλις τρέξει κάποιος το παιχνίδι και πολλά άλλα.

Tο Overwatch 2 υποστηρίζει κανονικά cross-platform play, καθώς και cross-platform progression, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορείτε να παίξετε με το προσωπικό σας account, από όποια πλατφόρμα εσείς επιθυμείτε.

Το Overwatch 2 κυκλοφορεί ήδη για PC και κονσόλες ως early access.