Το PlayStation θα αρχίσει να φέρνει από την πρώτη μέρα ορισμένα παιχνίδια του στο PC

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής των PlayStation Studios
05 Οκτωβρίου 2022 00:05
Το PlayStation θα αρχίσει να φέρνει από την πρώτη μέρα ορισμένα παιχνίδια του στο PC

Ο Herman Hulst, επικεφαλής των PlayStation Studios, παραχώρησε μερικές νέες συνεντεύξεις σε διάφορα δημοσιογραφικά μέσα παγκοσμίως, αποκαλύπτοντας διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του PlayStation.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, το υψηλόβαθμο στέλεχος αναφέρθηκε και στα πλάνα του PlayStation στο PC, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της εταιρίας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσίαση της στην πλατφόρμα. Όπως ανέφερε στον γάλο YouTuber, Julien Chieze, το PlayStation θα αρχίσει να φέρνει από την πρώτη μέρα ορισμένα παιχνίδια του στο PC και συγκεκριμένα τους τίτλους-υπηρεσίες που ετοιμάζει. Όσον αφορά τα single-player παιχνίδια του PlayStation, ο Hulst ξεκαθάρισε ότι θα έρχονται στο PC το συντομότερο ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο τους στις PlayStation κονσόλες.

Νομίζω ότι στο μέλλον θα βλέπουμε να μεσολαβεί τουλάχιστον ένας χρόνος μεταξύ των κυκλοφοριών μας στο PlayStation και στο PC, ενδεχομένως με την εξαίρεση των live-service τίτλων.

Τα live-service παιχνίδια είναι λίγο διαφορετικά από τη φύση τους, επειδή χρειάζεται να έχεις μια ισχυρή κοινότητα, μια ισχυρή δέσμευση, αμέσως με το που ξεκινήσει η λειτουργία τους. Επομένως, στην περίπτωση των προσφορών μας στον τομέα των live-service μπορεί να υπάρχουν ταυτόχρονες day one κυκλοφορίες στο PC και στις PlayStation κονσόλες.

Παράλληλα, μιλώντας στο Axios, ο Hulst επισήμανε ότι τα single-player παιχνίδια του PlayStation παραμένουν τα πιο κερδοφόρα, αλλά παρόλα αυτά, τόσο οι νέες ομάδες της Sony όσο και τα παλιότερα στούντιό της ετοιμάζουν live-service εμπειρίες.

Τέλος, το υψηλόβαθμο στέλεχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι PC κυκλοφορίες βοηθούν το PlayStation να επενδύσει σε ακόμη μεγαλύτερα projects, ενώ αποκάλυψε πως η εταιρία σκοπεύει να βελτιώσει και τις προσφορές της για τις mobile πλατφόρμες.