Η Sony ποντάρει πολλά στο PlayStation VR2 – Αυτά είναι τα σχέδιά της για την παραγωγή

Νέες πληροφορίες
03 Οκτωβρίου 2022 14:40
Η Sony ποντάρει πολλά στο PlayStation VR2 – Αυτά είναι τα σχέδιά της για την παραγωγή

Όπως φαίνεται, η Sony είναι πολύ φιλόδοξη για την πορεία του PlayStation VR2 στην αγορά, με το Bloomberg να αποκαλύπτει μέσα από ένα νέο του ρεπορτάζ μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η μαζική παραγωγή του headset εικονικής πραγματικότητας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή περιορισμός, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τι γίνεται πίσω από τα παρασκήνια και ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης εντοπίζεται στον αριθμό των headsets που η Sony σχεδιάζει να παράγει.

Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός κολοσσός θέλει να κατασκευάσει 2 εκατομμύρια PlayStation VR2 μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Αυτό σημαίνει πως η Sony είναι πολύ φιλόδοξη για τις πωλήσεις, θεωρώντας ότι σε λίγους μήνες θα ξεπεράσουν το φράγμα του εκατομμυρίου. Φυσικά, το νούμερο των headsets που θα κατασκευαστούν μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την πορεία του αξεσουάρ όταν γίνει διαθέσιμο στην αγορά.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο PlayStation VR του PS4 χρειάστηκε πάνω από μισό χρόνο, οκτώ μήνες για την ακρίβεια, μέχρι να φτάσει τις ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Συνολικά, η αγορά του VR έχει ακόμη πολλά να αποδείξει, αφού ούτε οι προτάσεις των HTC, Oculus (πλέον Meta) και Valve έχουν καταφέρει να γνωρίσουν πραγματική mainstream επιτυχία. Το πιο δημοφιλές headset που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα είναι το Quest 2 της Meta, το οποίο είχε πουλήσει 2.8 εκατομμύρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο της διαθεσιμότητάς του στην αγορά.

Μιλώντας σχετικά, ο αναλυτής της Kantan Games από το Τόκιο, τόνισε:

Το κλειδί της επιτυχίας είναι η ποιότητα των παιχνιδιών που θα μπορέσει να αναπτύξει η Sony. Το άλλο κρίσιμο σημείο θα είναι η τιμή. Από πλευράς προδιαγραφών, το PSVR2 είναι τέρας και ορισμένοι χρήστες αναμένουν ήδη ότι θα κοστίζει όσο ένα PS5.

Για την ώρα η Sony δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την επίσημη τιμή, ούτε την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS VR2. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα καταφθάσει στις αρχές του 2023. Μάλιστα, τότε αναμένεται να ανακουφιστεί επιτέλους και η εφοδιαστική αλυσίδα που δυσκόλεψε τόσο τα τελευταία χρόνια τη διαθεσιμότητα του PlayStation 5, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του Bloomberg. Αυτό αναμένεται να δώσει στην εταιρεία την ασφάλεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει μια μεγάλη προωθητική καμπάνια, ενώ η πορεία του PS VR2 σίγουρα εξαρτάται και από την άμεση διαθεσιμότητα του PS5, αφού το headset δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτό.