Αύξηση κερδών για την Konami

Ικανοποιημένη δηλώνει η ιαπωνική εταιρία
08 Αυγούστου 2015 14:50
Αύξηση κερδών για την Konami

Τους δύο τελευταίους μήνες η Konami βρίσκεται στο επίκεντρο χιλιάδων gaming ιστοσελίδων καθώς η ιαπωνική εταιρία προχώρησε στην ακύρωση του Silent Hills, αφαίρεσε το όνομα του Hideo Kojima από το Metal Gear Solid V: Phantom Pain και διέλυσε την Kojima Productions. Αυτό φαίνεται πως δεν σταμάτησε την εταιρία από το να σημειώσει αύξηση στα κέρδη της. Σύμφωνα με το GamesIndustry.biz, η Konami είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 160%, φτάνοντας τον αριθμό των ¥4,282 εκατομμυρίων γιεν στη πρόσφατη οικονομική αναφορά της. To gaming τμήμα της Konami σημείωσε ανάπτυξη εσόδων της τάξεως του 16.7%, δηλαδή από ¥20.4 εκατομμύρια γιεν έφτασε τα ¥23.8 εκατομμύρια γιεν.  Τα συνολικά κέρδη της άγγιξαν τα ¥51,202 εκατομμύρια γιεν, κάτι που αντιστοιχεί σε 5.3% αύξηση σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά. 

"Παρατηρήσαμε τρομερά αυξημένη αύξηση στα έσοδα μας από το διαδικτυακό σύστημα πληρωμής του myClub mode στο Pro Evolution Soccer 2015 καθώς και από τις πολύ καλές πωλήσεις του Professional Baseball Spirits 2015, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Τα smartphones και τα tablets βρίσκονται στα χέρια περισσότερων καταναλωτών από ποτέ ενώ οι συσκευές μέσα από τα οποίες μπορεί να διαθέσει κανείς τα παιχνίδια του συνεχίζουν να αυξάνονται μαζί με τις ευκαιρίες που εμφανίζονται για να φτάσουμε σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Με βάση αυτό σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τρόπους με τους οποίους οι παίκτες θα παίζουν παιχνίδια που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά κάθε συσκευής." ανέφερε η Konami. 

Η εταιρία έχει προβλέψει πως μέχρι το Μάρτιο του 2016 θα φτάσει να έχει έσοδα της τάξεως των ¥228,000 εκατομμυρίων γιεν και κέρδος ¥9,500 εκατομμύρια γιεν.

Tags: