Splinter Cell: Το remake θα αλλάξει την ιστορία του για ένα "πιο μοντέρνο κοινό"

Νέες πληροφορίες για το remake του Splinter Cell
22 Σεπτεμβρίου 2022 16:50
Splinter Cell: Το remake θα αλλάξει την ιστορία του για ένα "πιο μοντέρνο κοινό"

Το πώς θα μοιάζει το remake του Splinter Cell δεν το γνωρίζουμε ακόμη και ίσως να αργήσουμε να δούμε κάποιο δείγμα του. Ωστόσο η Ubisoft Toronto που ηγείται της ανάπτυξής του αφήνει μερικές πληροφορίες δεξιά και αριστερά. 

Όπως έγινε στην περίπτωση μιας αγγελίας που εντόπισες το PSU, η Ubisoft Toronto ψάχνει έναν σεναριογράφο ούτως ώστε να αλλάξει και να ανανεώσει την ιστορία του πρωτότυπου παιχνιδιού "για ένα μοντέρνο κοινό". Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η περιγραφή: 

"Χρησιμοποιώντας το πρώτο παιχνίδι Splinter Cell ως βάση, ξαναγράφουμε και ανανεώνουμε την ιστορία για ένα σύγχρονο κοινό. Θέλουμε να διατηρήσουμε το πνεύμα και τα θέματα του αρχικού παιχνιδιού, ενώ παράλληλα εξερευνούμε τους χαρακτήρες και τον κόσμο μας για να τους κάνουμε πιο αυθεντικούς και πιστευτούς.

Η ιστορία των Splinter Cell παιχνιδιών επικεντρώνεται στον Sam Fisher, έναν πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ (NSA) και συγκεκριμένα του άκρως απόρρητου βραχίονά της, του Third Echelon. Οι μυστικές αποστολές του Fisher έχουν ως σκοπό τη διατήρηση της παγκόσμιας τάξης και της αποτροπής τρομοκρατίας στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο τον φέρνουν στο κατώφλι διεθνών εντάσεων και καλείται να αποτρέψει την κλιμάκωσή τους, που μπορούν να μετατραπούν σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το remake του Splinter Cell επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη Ubisoft τον περασμένο Δεκέμβριο και αναπτύσσεται με τη χρήση της εντυπωσιακής Snowdrop Engine μηχανής γραφικών, που την έχουμε δει στο The Division 2, καθώς και στο επερχόμενο Avatar: Frontiers of Pandora, ενώ θα "τρέχει" και στο Star Wars παιχνίδι της Ubisoft