Απογοητευμένη η Embracer από την πορεία του Saints Row

Πως επηρεάζεται το μέλλον του franchise;
22 Σεπτεμβρίου 2022 13:42
Απογοητευμένη η Embracer από την πορεία του Saints Row

Πριν μερικές εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου, έκανε το ντεμπούτο το πέμπτο βασικό κεφάλαιο της σειράς Saints Row, το οποίο λειτούργησε ως reboot για το franchise.

Βέβαια, η προσπάθεια της Volition δεν κατάφερε να σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία, αφήνοντας με ανάμεικτα συναισθήματα πολλούς παίκτες και κριτικούς. Για παράδειγμα, στο review των Unboxholics, ο τίτλος έλαβε το badge ‘Με Επιφυλακτικότητα’, με τον Στράτο Χατζηνικολάου να επισημαίνει:

Τα τεχνικά προβλήματα πάνε την εμπειρία δύο βήματα πίσω, μιας και συνάντησα αρκετά bugs και μετά το day one patch. Συγχρόνως, τα γραφικά και οι αποστολές επίσης θα έπρεπε να είχαν δουλευτεί περισσότερο.

Ακριβώς αυτό το θέμα των reviews κλήθηκε τώρα να σχολιάσει ο Lars Wingefors, CEO της Embracer, μητρική εταιρία της Deep Silver και κατ’ επέκταση και της Volition. Συγκεκριμένα, ο Wingefors τόνισε πως ακόμη είναι νωρίς για να πει πολλά, ενώ δήλωσε πως περίμενε το παιχνίδι να τα είχε πάει καλύτερα.

Προσωπικά, ήλπιζα ότι το παιχνίδι θα συναντούσε καλύτερη ανταπόκριση. Ήταν πολύ αμφιλεγόμενο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να ειπωθούν λεπτομερώς σχετικά με αυτό, αλλά από τη μία πλευρά χαίρομαι που βλέπω πολλούς παίκτες και fans χαρούμενους και ταυτόχρονα λυπάμαι λίγο που βλέπω και fans που είναι απογοητευμένοι, οπότε είναι δύσκολο.

Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε την τριμηνιαία έκθεση του Νοεμβρίου για να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Είμαστε ακόμα αρκετά νωρίς στο παράθυρο κυκλοφορίας και εξακολουθούμε να συλλέγουμε δεδομένα, ενώ υπάρχουν επίσης ενημερώσεις και περισσότερο περιεχόμενο που έρχονται.

Όσον αφορά την οικονομική πλευρά, ξέρω, ή μάλλον, είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουμε χρήματα από αυτή την επένδυση. Θα έχει τόσο μεγάλη απόδοση όσο έχουμε δει σε πολλά άλλα παιχνίδια; Κάτι τέτοιο δεν έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί, ωστόσο θα βγάλουμε χρήματα, και αυτό τουλάχιστον είναι ένα πολύ καλό σημείο για να ξεκινήσουμε.

Τέλος, ο Wingefors ρωτήθηκε και αν η πορεία του παιχνιδιού ενδέχεται να επηρεάσει το μέλλον του franchise γενικότερα. Το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν έκανε και τις πιο ενθαρρυντικές δηλώσεις, αφού επισήμανε πως ακόμη το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 

Προφανώς πάντα θέλεις κάθε κεφάλαιο οποιουδήποτε IP να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Και αυτό που κάνεις είναι μια αρκετά μεγάλη διαδικασία για να αξιολογήσεις τη θέση σου και το αποτέλεσμα. Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το παιχνίδι μέσα στην εταιρία, οπότε εξακολουθώ να έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους και είμαι σίγουρος ότι θα προτείνουν πράγματα για το μέλλον.