Cyberpunk 2077: Τα γραφικά του αναβαθμίζονται με ακόμη περισσότερο ray-tracing (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχεται το Ray Tracing: Overdrive Mode
21 Σεπτεμβρίου 2022 16:39
Cyberpunk 2077: Τα γραφικά του αναβαθμίζονται με ακόμη περισσότερο ray-tracing (ΒΙΝΤΕΟ)

Δε χωρά αμφιβολία πως η PC έκδοση του Cyberpunk 2077, στις συνθέσεις με το απαραίτητο hardware, είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Το παιχνίδι διαθέτει ήδη τρομερά εντυπωσιακά γραφικά, αλλά τώρα η CD Projekt RED, σε συνεργασία με την Nvidia, έρχονται να πάνε τον τεχνικό τομέα ένα βήμα παραπέρα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή των αποκάλυψη των RTX 4080 και RTX 4090, η πολωνική ομάδα ανακοίνωσε το Ray Tracing: Overdrive Mode, το οποίο θα έρθει σύντομα να εμπλουτίσει το παιχνίδι με διάφορες νέες, ακόμη πιο προηγμένες ray tracing τεχνικές. Μάλιστα, το update αυτό θα ενσωματώσει και το DLSS 3 της Nvidia, βοηθώντας τους κατόχους των νέων καρτών γραφικών της εταιρίας να απολαύσουν την εμπειρία με πιο ομαλά framerates.

Περνώντας στις τεχνικές αναβαθμίσεις του Ray Tracing: Overdrive Mode, αυτό θα προσθέσει/αλλάξει τα εξής:

Το NVIDIA RTX Direct Illumination (RTXDI) θα δίνει σε κάθε neon πινακίδα, σε κάθε φως στους δρόμους, στα φανάρια κάθε αυτοκίνητου, σε κάθε LED billboard και τηλεόραση, ρεαλιστικό ray-traced φωτισμό και σκιές. Έτσι, τα αντικείμενα, οι τοίχοι, τα αυτοκίνητα που περνάνε, οι πεζοί και γενικότερα όλος ο κόσμος του παιχνιδιού θα έχουν ρεαλιστικό φωτισμό με σωστά χρώματα.

Οι ακτίνες που χρησιμοποιούνται για τα ray-traced indirect lighting και τα reflections πλέον θα κάνουν πολλαπλές αναπηδήσεις, σε σύγκρισή με τη μόνο μια που έκαναν στην προηγούμενη λύση. Το αποτέλεσμα είναι global illumination, reflections και self-reflections με ακόμη περισσότερο ρεαλισμό και ακρίβεια.

Τα ray-traced reflections πλέον θα γίνονται render σε πλήρη ανάλυση, με την ποιότητά τους να βελτιώνεται ακόμη περισσότερο.

Το βελτιωμένο physically-based lighting σύστημα θα αφαιρεί την ανάγκη για την ύπαρξη οποιαδήποτε άλλης occlusion τεχνικής.

Για την ώρα δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα καταφθάσει η ενημέρωση που θα προσθέσει το Ray Tracing: Overdrive Mode, ωστόσο ένα πρώτο συγκριτικό βίντεο δόθηκε στα φώτα της δημοσιότητας και μπορείτε να το δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί.