Star Citizen: Ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο η χρηματοδότηση!

Νέο τεράστιο ορόσημο για το project
21 Σεπτεμβρίου 2022 15:43
Star Citizen: Ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο η χρηματοδότηση!

Το υπερφιλόδοξο και αρκετά αμφιλεγόμενο space sim παιχνίδι της Cloud Imperium Games, το Star Citizen, μόλις έφτασε ένα νέο τεράστιο ορόσημο. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση του τίτλου από το κοινό συνεχίζεται και πλέον το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο.

Αναλυτικότερα, πάνω από 4,096,384 παίκτες έχουν στηρίξει το εγχείρημα της ομάδας, προσφέροντας συνολικά 500,075,150 δολάρια, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί πως το προηγούμενο ορόσημο των 400 εκατομμυρίων δολαρίων είχε επιτευχθεί πέρυσι το Νοέμβριο, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Αυτό σημαίνει πως το project συγκέντρωσε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου δέκα μήνες, μόνο από την κοινότητά του. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το Star Citizen είναι και επίσημα το δεύτερο πιο επιτυχημένο crowdfunding project όλων των εποχών, όχι μόνο όσον αφορά τα παιχνίδια, αλλά γενικότερα. Μόνο το EOS blockchain έχει καταφέρει να το ξεπεράσει, αφού έχει συγκεντρώσει από την κοινότητά του 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για την ιστορία, το Star Citizen έκανε το ντεμπούτο του το 2012 στο Kickstarter, ως πνευματικός διάδοχος της αγαπημένης Wing Commander σειράς του Chris Roberts. Ο τίτλος σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα θα κυκλοφορούσε το 2014, αλλά δέκα χρόνια μετά την αρχική του αποκάλυψη βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και είναι άγνωστο το πότε θα δούμε την τελική του έκδοση. Αυτό έχει προκαλέσει αρκετές φορές εντάσεις στην κοινότητα, με πολλούς να αμφισβητούν αν το παιχνίδι πρόκειται πράγματι να κυκλοφορήσει ποτέ.