22 χρόνια μετά η DICE έχασε τον creative director του Battlefield

Ενώ αποκαλύφθηκαν περισσότερα για το μέλλον της σειράς
09 Σεπτεμβρίου 2022 15:34
22 χρόνια μετά η DICE έχασε τον creative director του Battlefield

Η EA μόλις έκανε μια νέα ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της σειράς Battlefield, η οποία περιλαμβάνει τόσο ευχάριστα, όσο και δυσάρεστα νέα.

Ξεκινώντας με τα δυσάρεστα, ο Lars Gustavsson, ο creative director της σειράς, θα αποχωρήσει από τη DICE, μετά από 22 χρόνια στο σουηδικό στούντιο. Μιλώντας για την αξιοσημείωτη απώλεια, ο επικεφαλής του franchise, Byron Beede, τόνισε:

Ο Lars Gustavsson, ο οποίος εργάζεται για το franchise από την αρχή του και είναι γνωστός στην κοινότητα ως ο ‘Mr Battlefield’, αποφάσισε ότι είναι έτοιμος για μια νέα περιπέτεια. Ο Lars έχει αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος της ζωής του στο Battlefield και είναι περήφανος που βοήθησε να διαμορφωθεί το franchise σε αυτό που είναι σήμερα. Είναι ενθουσιασμένος που θα παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά δημιουργών στις DICE, Ripple Effect, Industrial Toys και Ridgeline Games.

Πλέον που ο Lars Gustavsson αποτελεί παρελθόν για την shooter σειρά, η νέα διοικητική ομάδα του franchise θα απαρτίζεται από τους Vince Zampella της Respawn Entertainment, Rebecka Coutaz της DICE, Christrian Grass της Ripple Effect Studios και Alex Seropian της Industrial Toys.

Στόχος της EA είναι πλέον να συνδέσει διάφορες ομάδας ανάπτυξης που μαζί θα εργαστούν για την οικοδόμηση ενός συνδεδεμένου Battlefield σύμπαντος. Στην εξίσωση αυτή, λοιπόν, μπαίνει και το νέο στούντιο του Marcus Lehto, το οποίο πλέον απέκτησε επίσημο όνομα.

Αναλυτικότερα, η νέα ομάδα του συνδημιουργού των Halo θα ονομάζεται Ridgeline Games και έχει αναλάβει την ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου αφηγηματικού campaign, το οποίο θα λαμβάνει χώρα στο σύμπαν του Battlefield και θα περιλαμβάνει νέα στοιχεία που υπόσχονται να συναρπάσουν τους fans, μένοντας συγχρόνως πιστό στα σημεία αναφοράς που περιμένουν οι φανατικοί από ένα Battlefield.

Από την άλλη, και το Ripple Effect, το στούντιο που μέχρι τώρα ήταν γνωστό ως DICE LA, θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας ολοκαίνουργιας Battlefield εμπειρίας.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε ακόμη περισσότερα, μπορείτε να βρείτε την εν λόγω δημοσίευση πατώντας εδώ.