Η Retro Studios εργαζόταν σε ένα “Zelda” παιχνίδι, αλλά είχε ένα σημαντικό πρόβλημα

Το gameplay του…
05 Σεπτεμβρίου 2022 17:11
Η Retro Studios εργαζόταν σε ένα “Zelda” παιχνίδι, αλλά είχε ένα σημαντικό πρόβλημα

Μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας οι οποίες αφορούν το ακυρωμένο Zelda παιχνίδι της Retro Studios. Συγκεκριμένα, η ομάδα ανάπτυξης των Metroid Prime εργαζόταν πολύ παλιά σε ένα παιχνίδι που θα βασιζόταν στο σύμπαν του The Legend of Zelda.

Όπως έγινε τώρα γνωστό, σε αυτό το παιχνίδι δε θα ήταν πρωταγωνιστής ο θρυλικός Link, αλλά ο Sheik. Αυτές οι πληροφορίες ήρθαν στη δημοσιότητα από το γνωστό YouTube κανάλι “DidYouKnowGaming?”, όπου μέσα από ένα αναλυτικό βίντεο αναφέρει νέες πληροφορίες για το ακυρωμένο Zelda.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, πριν από περίπου δύο χρόνια είχαν κυκλοφορήσει κάποιες concept art φωτογραφίες από αυτό το παιχνίδι και παρουσίαζαν έναν Zelda τίτλο, πιο σκοτεινό και μεταξύ άλλων θα εξιστορούσε την προέλευση του Master Sword, ενώ ο Link αποτυγχάνει να σκοτώσει τον Ganon στο Ocarina of Time.

Το εν λόγω κανάλι μίλησε με έναν προγραμματιστή ονόματι Paul Tozour που δούλεψε σε αυτό το project και δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι αυτό το παιχνίδι ήταν "ένα πείραμα που πήγε στραβά".

Βλέπω ανθρώπους να σχολιάζουν τα concept art στο διαδίκτυο λέγοντας: "Θεέ μου. Η Retro δούλευε σε ένα παιχνίδι Zelda. Θα ήταν φοβερό”. Καταλαβαίνω αυτό το συναίσθημα, αλλά αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν είναι ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν ένα Zelda παιχνίδι. Δεν έμοιαζε καθόλου με Zelda. Ήταν ένα πείραμα που πήγε στραβά και διαδραματιζόταν στο σύμπαν του Zelda.

Αυτό το παιχνίδι φαίνεται πως ήταν αρκετά απλοϊκό με τον Tozour να το περιγράφει ως whack-a-mole, όπου ο Sheik θα ερχόταν αντιμέτωπος μεταξύ άλλων με λύκους και απλά ο παίκτης θα κουνούσε το controller του Wii για να τους χτυπήσει. Ο Tozour εξήγησε ότι το ίδιο το gameplay ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μάλιστα, προσπάθησε να μιλήσει σε ένα από τα αφεντικά του γι' αυτό, προτείνοντάς του να φτιάξει ένα παιχνίδι που θα έμοιαζε κάπως με το Shadow of the Colossus, αλλά φαίνεται πως δεν είχε τη δυνατότητα να αλλάξει κάτι λόγω της θέσης του.

Δεν είναι σαφές εάν το παιχνίδι παρουσιάστηκε ποτέ στη Nintendo, παρά το γεγονός ότι η εταιρία έδωσε το πράσινο φως για το project, με τον Tozour να επισημαίνει ότι το στούντιο δεν μπορούσε πραγματικά να το κάνει.

ΦΗΜΗ: Η Nintendo ετοιμάζει Direct «τιγκαρισμένο» στο Zelda  

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό το project μέσα από τον player που ακολουθεί.