Ubisoft: Αναβάλλεται η απόσυρση των παλιότερων online παιχνιδιών της

Ενώ ένα από τα παιχνίδια τελικά σώθηκε εντελώς
02 Σεπτεμβρίου 2022 20:26
Ubisoft: Αναβάλλεται η απόσυρση των παλιότερων online παιχνιδιών της

Στις αρχές του Ιουλίου σας είχαμε ενημερώσει πως η Ubisoft σκοπεύει την 1η Σεπτεμβρίου να κλείσει τους servers διαφόρων παιχνιδιών της, τα οποία ως εκ τούτου θα σταματήσουν να υποστηρίζουν οποιαδήποτε online λειτουργία. Μεταξύ των παιχνιδιών που επηρεάζονται περιλαμβάνεται το Far Cry 3, το Splinter Cell: Blacklist, το Driver San Francisco, το Prince of Persia: The Forgotten Sands, καθώς και τα Assassin’s Creed ΙΙ, Brotherhood, Revelations, III και Liberation HD.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και ειδικότερα το θέμα που είχε προκύψει με το Assassin’s Creed Liberation HD στο Steam, η γαλλική publishing εταιρία έκανε τώρα γνωστό πως θα δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στην κοινότητα. Συγκεκριμένα, το κλείσιμο των servers έλαβε αναβολή για την 1η Οκτωβρίου και τα καλά νέα είναι πως το Anno 2070 σώθηκε εξ’ ολοκλήρου και έτσι οι servers του θα παραμείνουν online και μετά το πέρας του πρώτου φθινοπωρινού μήνα.

Η Ubisoft τόνισε πως θέλει η απόσυρση να γίνει όσο ομαλότερα γίνεται και για αυτό έχει κάνει διαθέσιμα για κατέβασμα τα single-player DLCs διαφόρων παιχνιδιών της στο PC, τα οποία οι παίκτες μπορούν να κρατήσουν αρκεί να προλάβουν να τα εξαργυρώσουν στους λογαριασμούς τους πριν την 1η Οκτωβρίου. Τα παιχνίδια για τα οποία ισχύει αυτό είναι τα Assassin's Creed Brotherhood, Assassin's Creed 3, Far Cry 3 και Splinter Cell Blacklist.

Κάπως έτσι, ολόκληρη η λίστα των παιχνιδιών που θα χάσουν τα online χαρακτηριστικά τους τον επόμενο μήνα διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

  1. Assassin's Creed 2 (PC, PS3)
  2. Assassin's Creed 3 (PC, PS3, Wii U, Xbox 360)
  3. Assassin's Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)
  4. Assassin's Creed Liberation HD (PC)
  5. Assassin's Creed Revelations (PS3, Xbox 360)
  6. Driver San Francisco (PC, PS3, Xbox 360)
  7. Far Cry 3 (PC, PS3, Xbox 360)
  8. Ghost Recon Future Soldier (PS3, Xbox 360)
  9. Prince of Persia: The Forgotten Sands (PC)
  10. Rayman Legends (PS3, Wii U, Xbox 360)
  11. Silent Hunter 5 (PC)
  12. Space Junkies (PC)
  13. Splinter Cell: Blacklist (PC, PS3, Xbox 360)
  14. ZombiU (Wii U)

Για την ιστορία, τον Απρίλιο η Ubisoft είχε ανακοινώσει πως τα multiplayer χαρακτηριστικά άλλων 90 παιχνιδιών της θα σταματήσουν να λειτουργούν, καθώς κλείνουν οι servers τους. Μεταξύ άλλων, στη λίστα που είχε δημοσιευθεί τότε υπήρχαν διάφορα κεφάλαια των σειρών Assassin's Creed, Far Cry και Tom Clancy's.

Περισσότερες πληροφορίες για το κλείσιμο των serves όλων των παιχνιδιών της Ubisoft μπορείτε να βρείτε στην επίσημη support σελίδα της πατώντας εδώ.

Tags: