Η Ubisoft παίρνει θέση και ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί με τα παλιά της παιχνίδια στο Steam

Μετά τα έντονα παράπονα των χρηστών
12 Ιουλίου 2022 23:02
Η Ubisoft παίρνει θέση και ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί με τα παλιά της παιχνίδια στο Steam

Πριν μερικές ώρες η Ubisoft βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδικτυακών συζητήσεων και όχι για τον καλύτερο λόγο. Συγκεκριμένα, από επικοινωνιακό της λάθος -όπως αποδείχθηκε-, εκατοντάδες gamers έμειναν να πιστεύουν πως δε θα μπορούν να παίξουν καθόλου διάφορα παλιότερα παιχνίδια της. Προφανώς, αν αυτό ίσχυε, θα δημιουργούσε ένα πολύ άσχημο προηγούμενο από μεγάλη publishing εταιρία, αφού single-player τίτλοι θα σταματούσαν να είναι προσβάσιμοι σε καταναλωτές που τους είχαν αγοράσει ψηφιακά.

Η σύγχυση προκλήθηκε από την επισήμανση που πρόσθεσε η ίδια η Ubisoft στη σελίδα του Assassin’s Creed Liberation HD στο Steam, επισημαίνοντας πως το παιχνίδι θα σταματήσει να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου. Καθώς το θέμα συνέχισε να παίρνει διαστάσεις, οι παίκτες εντόπισαν αντίστοιχα μηνύματα και στις σελίδες άλλων παιχνιδιών στην πλατφόρμα, όπως τα Silent Hunter 5 και Prince of Persia: The Forgotten Sands.

Πλέον τα μηνύματά αυτά άλλαξαν, με την Ubisoft να ξεκαθαρίζει το τοπίο μέσα από μια δήλωση στο Eurogamer. Οι κάτοχοι, λοιπόν, των εν λόγω παιχνιδιών θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση, αλλά μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία τα online χαρακτηριστικά δε θα λειτουργούν, αφού οι servers θα κλείσουν, όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η εταιρία.

Η νέα επίσημη δήλωση της Ubisoft για το θέμα:

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο στη support σελίδα μας, μόνο τα DLCs και οι online λειτουργίες θα επηρεαστούν από το επερχόμενο κλείσιμο των servers. Οι τρέχοντες κάτοχοι αυτών των παιχνιδιών θα εξακολουθούν να μπορούν να έχουν πρόσβαση, να τα παίξουν ή να τα κατεβάσουν ξανά. Οι ομάδες μας εργάζονται με τους συνεργάτες μας για να ενημερώσουν αυτές τις πληροφορίες σε όλες τα καταστήματα και επίσης αξιολογούν όλες τις διαθέσιμες επιλογές για τους παίκτες που θα επηρεαστούν όταν οι διαδικτυακές υπηρεσίες αυτών των παιχνιδιών σταματήσουν τη λειτουργία τους την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Πάντα η πρόθεσή μας ήταν να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιτρέψουμε σε αυτούς τους τίτλους παλαιού τύπου να παραμείνουν διαθέσιμοι στις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους παίκτες, και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε.

Η νέα επισήμανση στη σελίδα του Assassin’s Creed Liberation HD στο Steam: