ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Embracer ολοκλήρωσε την εξαγορά των Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal

Που σημαίνει ότι έχει πλέον στην κατοχή της πολλά IPs
27 Αυγούστου 2022 16:58
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Embracer ολοκλήρωσε την εξαγορά των Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal

Το 2022 ήταν μία τεράστια χρονιά για τις εξαγορές στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και η Embracer έπαιξε τεράστιο ρόλο γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, η εταιρία είχε ανακοινώσει πριν μερικούς μήνες ότι είχε σκοπό να αγοράσει μερικά στούντιο της Square Enix και όπως όλα δείχνουν, το είπε και έγινε πραγματικότητα.

Ο Όμιλος Embracer αποκάλυψε ότι η εξαγορά των Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal έχει πλέον ολοκληρωθεί μέσω ενός δελτίου Τύπου που δημοσίευσε στο site της. «Όλες οι προϋποθέσεις για τη συναλλαγή, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων, έχουν πλέον εκπληρωθεί και η συναλλαγή μπορεί να ολοκληρωθεί», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Τι σημαίνει αυτό λοιπόν; Σημαίνει ότι τα δικαιώματα σε πολύ δημοφιλείς σειρές όπως τα Tomb Raider, Thief, Legacy of Kain και Deus Ex βρίσκονται πλέον επίσημα κάτω από την ομπρέλα της Embracer.

Ποια είναι η Embracer;

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Embracer είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της gaming βιομηχανίας, έχοντας στην κατοχή της την THQ Nordic (Darksiders, Destroy All Humans!, κ.α.), την Saber Interactive (Evil Dead: The Game, World War Z, κ.α.), την Koch Media και την Deep Silver (Saints Row, Metro, Dead Island, Chivalry, κ.α.), την Gearbox Entertainment (Borderlands), την Dark Horse Comics, την Coffee Stain (Valheim, Goat Simulator, κ.α.) και πολλές ακόμη θυγατρικές. Εξαιρώντας όλες αυτές τις νέες εξαγορές, ήδη έχει συνολικά πάνω από 100 στούντιο (!) και 14 χιλιάδες υπαλλήλους σε 45 διαφορετικές χώρες.

Η Embracer και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών:

Η Embracer ανακοίνωσε πρόσφατα και την εξαγορά της Middle-earth Enterprises. Πρόκειται για την εταιρία που έχει τα δικαιώματα για τις ταινίες, τις τηλεοπτικές σειρές και οτιδήποτε άλλο αφορά τις δουλειές του Τόλκιν, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα The Lord of the Rings και The Hobbit. Αυτό σημαίνει πως όλα τα επερχόμενα παιχνίδια, όλες οι ταινίες, όλες οι σειρές και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών γίνεται με προσωρινή άδεια από την Middle-earth Enterprises, η οποία για παράδειγμα είχε επιτρέψει στην Warner Bros. να δημιουργήσει τις ταινίες με τον Peter Jackson. Η εξαγορά από την Embracer δεν επηρεάζει απαραίτητα όλα αυτά τα projects και τις συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει.

Παρόλα αυτά, η εταιρία τόνισε πως θέλει να εξερευνήσει άλλες ευκαιρίες για νέες ταινίες βασισμένες σε λατρεμένους χαρακτήρες, όπως οι Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel και Eowyn, ενώ θέλει να δώσει την ευκαιρία στους fans να συνεχίσουν να εξερευνούν το σύμπαν μέσα από άλλες εμπειρίες και περισσότερο merchandise.

Για την ώρα δεν έχει αποκαλυφθεί το τελικό ποσό που χρειάστηκε να δώσει η Embracer για την εν λόγω εξαγορά.

Η Embracer και οι άλλες εξαγορές που έκανε:

Ασταμάτητη η Embracer εξαγόρασε την Limited Run Games και άλλες gaming εταιρίες  

Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.